Олга Лозанова вече не е програмен шеф на Нова тв

в. 24 часа | 18.11.2010

Най-вероятно длъжността ще се поеме от Светлана Василева

Олга Лозанова от вчера не е програмен директор на Нова тв и каналите "Диема".
"Да, така е. Нищо странно няма, при мен нещата са циклични", потвърди Лозанова.
"Лозанова взе решение да напусне екипа на Нова тв. Нейната работа през последните години е свързана с едни от най-интересните и новаторски тв проекти, реализирани някога от българска медия", се казва в официалното съобщение на медията. От Нова тв благодарят на Лозанова "за всеотдайната й и безкористна работа, за безспорния й творчески принос към уникалността на Нова тв и й пожелава успех".
Много е вероятно работата на Лозанова временно да бъде поета от Светлана Василева – новия изпълнителен директор на каналите на MTG. Когато я канят за началник, шведите са очаквали тя да поеме и програмата, казват източници от медията.
Василева влезе в Нова тв от 15 ноември, като ще поеме реално властта от 1 януари 2011 г.
"Много е напрегнато в телевизията днес (вчера – б.р.), след като се случи така с Олга", казват от екипите, които правят външните продукции на Нова тв. Лозанова бе поканена от шведите да стане програмен шеф през 2008 г. Така тя за втори път се върна на същата позиция, след като я заемаше от 2001 до 2006 г., когато медията беше собственост на гръцката компания "Антена". Тогава си тръгна, за да направи агенцията "ОТ-ДО Консулт". Малко по-късно стана директор "Корпоративни комуникации" в М-Тел.

Стр. 24

Leave a Reply