Онлайн културна платформа стартира до месеци

www.sbj-bg.eu  I 24.02.2014
 
 Онлайн платформа за културен обмен в Черноморския басейн ще стартира работа до няколко месеца, съобщи областният управител на Бургас Павел Маринов.  Платформата ще бъде достъпна на няколко езика и ще представя културата и изкуството на страните от черноморския регион.
 
Всеки творец и любител на изкуството ще има възможност чрез регистрация да представи своето изкуство или да получи необходимата му информация. Идеята е по този начин да се подпомогне контакта между творците от различните държави, да се осъществи връзка между артисти и почитатели.
 
Платформата ще съдържа културен браузър, база данни с контакти и линкове, календар със събития, отразяващ ангажиментите на регистрираните участници. Създателите й предвиждат максимално опростена навигация и възможност за търсене по много и различни критерии- по страна, регион, вид изкуство и др.
 
Съдържанието на културната платформа ще включва освен текстови формати и аудио и видео формати, 3D-визуализация на архитектурни обекти, както и 3D обиколки в музеи, галерии, театри, библиотеки. През месец май ще бъде организиран работен семинар, по време на който присъстващите ще могат да видят как на практика ще се случва регистрацията в новата културна платформа.
 
Партньори на Областна администрация Бургас по проекта са организации от Грузия, Гърция, Молдова и Армения. Желанието на всички е за в бъдеще платформата да бъде разширена и да обхване и други държави.
 
Проектът се изпълнява по съвместна оперативна програма за сътрудничество „ Черноморски басейн 2007-2013“.
 

 

Leave a Reply