Орлин Павлов, певец и водещ на токшоу по PRO.BG: В “Точно така” няма да влизам в роли, а ще бъда себе си

в. Класа | Инна ВАСИЛЕВА I 2010-02-10 

ВИЗИТКА

Орлин Павлов е роден през 1979 г. в София. Завършил е сценични синтетични изкуства в Пловдивския университет. Работил е като актьор в Габрово. През 1998 г. става част от шоупрограма в клуб в София. От 2002 г. до 2006 г. е вокалист на група "Каффе". Орлин Павлов спечели първия сезон на Dancing Stars по bTV и бе част от журито във VIP Dance по Нова тв. През март той ще се появи на екрана като водещ на токшоуто "Точно така" по PRO.BG.

Г-н Павлов, защо се съгласихте да водите "Точно така" по PRO.BG?

Като артист и певец винаги съм бил привлечен от телевизията, участвал съм в много предавания като гост. Често съм се питал как бих се представил от другата страна в подобно предаване, в което можеш да се разкриеш, има интересни гости, има банда, може да се пее и танцува. Явих се на кастинг, дадоха ми аутокю, слушалка в ухото, Мия Сантова ми беше гост и очевидно съм се справил добре.

Какво ще бъде новото в предаването?

Новото съм аз, студиото ще е променено, бендът е същият, а оттук нататък нещата зависят изцяло от мен и от екипа, с който тепърва се сработвам. Всички са отворени към мен, помагат ми, дават идеи и заедно обсъждаме избора на теми и гости. Ще бъда себе си, няма да влизам в роли. Когато водещите са естествени, те бързо стават приятни и на зрителите, и публиката.

В момента репетирате, какво ви затруднява като водещ?

Озвучавам реклами и имах проблема, че в рекламите винаги е трябвало да се вмествам в няколко секунди и да говоря много бързо. Когато започне аутокюто, започвам да говоря като за скоропоговорка и трябва да се успокоя, да намаля темпото до нормален, човешки такт. Много е трудно и полезно за един актьор да се научи да работи с аутокю. Сега разбирам, че не е по-лесно, а напротив – водещият не трябва да бъде просто говорител, а трябва да изрази себе си и да изненада зрителя, да има лек флирт, шеги.

В "Точно така" ще обсъждате и актуални теми. Интересувате ли се от политика?

Да, доколкото искам да живея добре, да има чисти улици, да се спазват законите. Не съм специалист, но мисля, че новото правителство го чака много работа. Няма как всичко да стане с вълшебна пръчка, трябва да мине време. Миналата година ходих на конкурс в Малта, купувахме си сладки неща и ни ги дадоха в найлонови торбички, а на следващия ден в цялата страна ги бяха премахнали и въвели хартиени. Тук това не би могло да се случи, всичко е до самосъзнание и ако всички спазваме правилата, нещата ще се променят.

Какво предстои в музикалната ви кариера?

Предстоят ми два концерта във Варна и Шумен по случай Свети Валентин. Една любовна вечер с диригент маестро Станислав Ушев, част от група "Каффе", и симфоничен оркестър. Ще изпълним песни от мюзикъли, хитове на "Каффе", също и на Франк Синатра, Нат Кинг Коул. Имам и нов сингъл, но чакам да се разтопи снегът, за да заснемем клипа към него.
През 2005 г. участвахте в "Евровизия". Какво е мнението ви за песните, които Миро представи в неделя?
Мисля, че има две парчета, които заслужават да отидат. Моят фаворит е "Туист енд танго" -приятна песен, прилича малко на Рики Мартин. Щастлив съм, че ще отиде Миро, той е от топартистите в България, има опит. Според мен обаче е проблем, че някои от песните са на български език. Трябва песента да бъде на английски, освен ако не е фолклорна. Но ако е поп парче в комерсиалния стил на "Евровизия", текстът трябва да се разбира от всички. Това шоу е много цветно и мащабно, но не ми харесва, че артистите на сцената не се забавляват, излизат като на живот и смърт, оттам отдавна музиката е избягала. Ще е интересно конкурсът да се проведе в България, но за съжаление това няма как да се случи. Ще бъде голям успех, ако Миро се класира на финал.

Стр. 15
 

 

Leave a Reply