ОТДАЙТЕ СЕ НА ДВОЙНА ДОЗА РАЗКОШ С FINE LIVING

Chello Central Europe I Юлия Трайкова I 26.03.2013

„Стаи за милион долара“ и „Квартал за милион долара“

Fine Living представя пищна обиколка с пълен достъп до най-луксозните имения в целия свят с премиерните поредици „Стаи за милион долара“ и „Квартал за милион долара“, които стартират през април.

Парите нямат значение за най-заможните, когато става въпрос за комфорт, забавление и естетика, това откриват водещите на двете предавания, когато посещават удивителни имоти на великолепни идилични места.

„Стаи за милион долара“ проследява водещия Картър Устърхаус, който разглежда 10-те най-скъпи стаи в света, сред които и изумителната игрална зала на рапъра 50 Cent, която се конкурира дори с Лас Вегас, и пищното имение на плажа, в което само пясъкът струва 100 000 долара!

А Таня Наяк, водеща на „Квартал за милион долара“ се отправя на път, за да разгледа богатите квартали на Южна Каролина и Ню Джърси, където е пълно с огромни имоти и разкошни имения за милиони с поразителни екстравагантни особености, като например частна ледена пързалка и нестандартна винарска изба.

За да вкусите живота на милионерите в най-луксозните му крайности, се присъединете към Fine Living тази пролет – през април!

„Стаи за милион долара“ – 1 – 5 април, 16:00 и 21:10

„Квартал за милион долара“ – От 6 април, 22:00

Стаи за милион долара
Преди десетилетие в света на недвижимите имоти се продаваха къщи за милиони долари, днес се търгуват домове, в които стаите са възможно най-големия лукс и само те струват милиони долари!
От крайбрежния Амалфи в Италия до Париж и Южна Калифорния, зрителите ще обиколят земното кълбо и ще станат свидетели на най-доброто от новото поколение дизайн и охолен начин на живот със „Стаи за милион долара“.
От величественото до разкошното, насладете се на най-изящното в интериорния дизайн, включително вътрешен търговски център с ресторант, бижутериен магазин, боулинг и сутерен, трансформиран в домашна кинозала с 10 екрана.
Fine Living има специален достъп до поразителните и зашеметяващи шедьоври, каквито са„Стаи за милион долара“!

Квартал за милион долара
Какъв дизайн бихте избрали за интериора на вашия дом, ако парите не бяха от значение?
Таня Наяк посещава Чарлстън, Южна Каролина и Колтс Нек, Ню Джърси, за да разгледа тези богаташки градове с имения, достойни за начина на живот на милионерите.
От частни ледени пързалки до ексцентрични винарски изби, зрителите ще надникнат в някои от най-екстравагантните, разкошни и разточителни къщи в САЩ и ще открият най-охолния начина на живот!

Описание на епизодите

1 епизод
Мегаименията в Чарлстън
Таня Наяк ще ни отведе на юг до Чарлстън, Южна Каролина, за ексклузивна разходка из домовете на милионерите. В изключителния квартал „South of Broad“ тя ще види имение, разположено над водата. Също така ще можем да посетим и безупречна къща в колониален стил от 19 век, както и имот с екстериор за 2 милиона долара и интериор, който се твърди, че превъзхожда този на Белия дом.

2 епизод
Мегаименията в Ню Джърси
Ню Джърси се слави с големите си личности. Таня се отправя към богаташкия град Колтс Нек, Ню Джърси. Тя ще научи как пътуване до Италия е вдъхновило построяването на ферма за милиони долари на 5 акра площ, която ни връща обратно в централната част на Америка, и ще посети мегаимение на 2200 кв. м. със собствена ледена пързалка.

Запознайте се с Картър Устърхаус – водещ на „Стаи за милион долара“

Картър Устърхаус е водещ на поредицата „Стаи за милион долара“.
Картър е едно от лицата на американската телевизия и модел от Травърс, Мичиган. Преди телевизионната си кариера, той е бил дърводелец – преди да стане част от поредицата на TLC „Trading Places“ през 2003 г. След това става водещ на „Carter Can“ по HGTV – предаване за домашни ремонти, „The Inside Job“ и „Red, Hot and Green“, в които изследва екологичния начин на живот. Картър е участвал като експерт и сътрудник в най-различни предавания като „The Oprah Winfrey Show“, „The View“ и „The CBS Early Show“.
Той е лице на мъжкия аромат „Voyage“ на „Nautica“ и е бил модел за „Nivea“, „Lincoln“, „Hewlett Packard“ и „Muller Light“. Освен това е участвал в тв реклами за „Bud Light“, „Nivea“ и самобръсначката „M3Power“ на „Gillette“.
Запознайте се с Таня Наяк –
водеща на „Квартал за милион долара“

Таня Наяк е водеща на поредицата „Квартал за милион долара“.
Таня е родена в Индия и израснала в Бостън, САЩ. Тя е опитен интериорен дизайнер с магистърска степен по интериорен дизайн от Бостънския архитектурен колеж. Започва телевизионната си кариера с програмата „Knock First“ по ABC Family и става изключително популярна като експерт в предавания за дизайн и декорация по HGTV и Food Network. Таня в момента води „House Hunters On Vacation“ по HGTV и „Restaurant: Impossible“ по Food Network.
Популярната водеща е и собственик на преуспяваща фирма за интериорен дизайн, базирана в Бостън – „Taniya Nayak Design LLC“, а нейните съвети и трикове за декорация и интериор са публикувани в списанията „People“, „Cosmopolitan“, „Glamour“ и много други. В ролята на експерт и сътрудник е участвала и в предаванията „The Oprah Winfrey Show“, „The View“, „NBC’s Today“ и „The CBS Early Show“.
Таня е сред първите 10 бизнесдами според класацията на „INDIA New England“ за 2004 г. и е отличена с награда за отличен дизайн от „ASID New England“ през 2011 г.

Факти за недвижимите имоти в различни страни по света
Най-скъпото жилище в света се намира в Мумбай, Индия и е на цена от 1 милиард долара. Това е 27-етажна кула с площ от 3 700 кв. м., която е наречена „Тадж Махал на 21 век“. Домът принадлежи на най-богатия човек в Индия и четвъртия по богатство в света – Мукеш Амбани, и се слави със собствено кино с 50 места, двуетажен здравен център, студио за танци, бална зала, три площадки за излитане и кацане на хеликоптери, плувен басейн, храм на Кришна, бар и библиотека. Около 600 души персонал се грижат за имота и неговите обитатели – г-н Амбани, съпругата му и трите им деца. Шест етажа от къщата са отделени само за паркинг на 168-те коли на г-н Амбани!

САЩ
Най-скъпият имот, продаван някога в САЩ, е ранчо в Монтана с площ от 11 500 кв.м., закупено в края на 2012 г. за 132,5 милиона долара от магната на недвижими имоти Стенли Крьонке. Преди това най-скъпата къща била закупена в Лос Алтос Хилс, Сан Франциско през 2011 г. за 100 милиона долара от руския милиардер Юрий Милнер. Имението, заемащо 25 500 кв.м. на 18 акра земя, има 5 спални, 9 бани, бална зала, спортен салон, спа, тенис кортове, както и вътрешен и външен басейн.
От януари 2013 г. на пазара е имение в Далас, обявено на цена от 135 милиона долара, което го превръща в най-скъпия имот в САЩ до този момент. Домът в стил шато заема 25 акра земя и се състои от 5 етажа основно жилище, 3 етажа басейн и 2 етажа за гости.
Средната цена за ново жилище в САЩ се е увеличила драстично за всяко десетилетие, както показват данните на Бюрото по преброяване на САЩ:
1963: $19,300
1970: $26,600
1980: $76,400
1990: $149,800
2000: $207,000
2010: $272,900

България
Столицата и основен икономически център на България е София, където са и най-скъпите имоти, следвани от тези във Варна и Бургас.
В края на 2011 г. средната цена на жилище в София е 750,5 евро на квадратен метър, докато през първото тримесечие на 2012 г. средната цена за цяла България е 477 евро на квадратен метър.
Рекордната цена за най-скъп имот в България е 6 000 евро на квадратен метър за апартамент на площад Народно събрание в София през 2007 г.
Чехия
През 2012 г. средната цена на жилище в престижния район Прага 2 е била 194 445 евро, следван от район Прага 1, където тя е била 177 095 евро.

Израел
Според доклад от 2011 г. на „TAUB Center for Social Policy Studies“ средната цена на имот в Израел през 2008 г. е била по-висока от цените в 174 от 175-те най-големи градове в Америка – с единствено изключение – Ню Йорк. За да си купят дом, израелците трябва да плащат заплатите си за средно 7,7 години.
През 2012 г. милиардерът Алън Хауърд е построил най-скъпото частно имение в Израел, близо до Тел Авив. То е с квадратура от над 1 100 кв.м., има отделна вила за гости с площ от 850 кв.м. и е на цена между 50 и 100 милиона долара според различни източници.

Португалия
През май 2012 г. средната цена на къща в Португалия е била 990 евро на квадратен метър, докато средната цена за апартамент е била 1 078 евро на квадратен метър.
Регионът Алгарве и агломерацията Лисабон са с най-скъпите жилища в Португалия, а централната и северната част на страната – с най-евтините.

Русия
Столицата на Русия, Москва, е дом на над 10 милиона жители и е сред първите десет най-скъпи пазари за недвижими имоти в света, заемайки 9-то място за 2013 г.
През 2010 г. най-скъпият апартамент в Москва е с площ 7 000 кв.м. и цена от 40 милиона долара, докато през 2011 г. максималната цена, която е била платена е била 40 милиона долара за луксозна вила на „Остоженка“, известна като „златната миля“. 

Leave a Reply