“Откога момичетата от рекламите станаха водеща?!”

в. Седмичен Труд | 08.12.2010 

Вили Сечкова, водещата на новото шоу по bTV "В джаза събота вечер", зададе този риторичен въпрос в ефира на първото си предаване – явно за да подсети зрителя, че очевидният отговор е личното й присъствие в студиото. Всъщност тя отдавна трупа опит на водеща – от времето, когато само анонсираше рундовете в "Сблъсък" на Иван и Андрей минаха доста години, през които я видяхме в студиото на "Шоубъз" по GTV, после в "Градски легенди" по ТВ2.
Само че не пролича да е натрупала добър опит! Рядко в ефира на bTV може да се види нещо толкова непрофесионално поднесено, както това първо предаване на "В джаза събота вечер", което беше анонсирано като "пищно, забавно и единствено по рода си". Нищо подобно не се видя в това първо предаване и остава да се надяваме, че тази амбиция ще бъде постигната в близко бъдеще, стига водещата да промени стила си. Незнайно защо през повечето време тя се надвикваше с публиката си и звуковият ефект на предаването се доближаваше на моменти до този от футболен мач, излъчван на живо. От друга страна пък, нещо в артикулацията й и /или/ избраното от нея темпо на говорене затьмняваше много от думите, та голяма част от прочетеното аутокю не стигна до зрителя. Недоумение предизвика и желанието й да повдига безпричинно роклята си, сякаш страда от неустоими сърбежи по бедрата.
Съжалявам, че трябваше да констатирам тези неща, защото закачливата усмивка и хубавата визия на Вили Сечкова предразполагат зрителя, дори и онзи, оставил се на телевизора да му осигури добро настроение в съботната вечер. Но само с тях отдавна не се прави устойчив рейтинг и тя трябваше това вече да го е разбрала. Опереното й самочувствие обаче разчиташе главно на външността й и кога в прав текст, кога в кокетлив подтекст тя постоянно напомняше колко е красива, висока и неустоима. Но интересният й гост, световноизвестният фотограф Лорънс Шилър, явно дошъл за по-смислен от проведения разговор, остана доста равнодушен пред чара й: "Имате прекрасен грим и осветление в студиото", бяха единствените му деликатни комплименти.
В едно свое интервю преди старта Вили Сечкова, която е сред продуцентите на предаването /както и на излъчваните поТВ7 "Споделено с Камелия", "Какво ви забърка Лео", "Нашенци", "5400" и др., осъществени от No frame media/, каза, че гостите й няма да идват само за интервю, а и "да забавляват хората". Ако миналата събота зрителите на първото й предаване наистина са се забавлявали, било е за нейна сметка.

Стр. 10

Leave a Reply