Откриват Събора на здравето във Велинград

в. Дума | 23.07.2013 

Известни лечители и музиканти се включват в събитието от 24 юли

С концерт на Поли Паскова и с приветствени думи от кмета на Велинград Иван Лебанов започва на 24 юли Съборът на здравето в СПА-столицата на България. Събитието ще продължи 5 дни, а в програмата са включени медитации, походи до енергийни места, беседи, лечебни сесии с известни лечители, музика и творчески ателиета. Ще има още здравословни практики на открито, дегустация на местни специалитети, изложби, народни обичаи, щандове на производители на чисти и екопродукти от страната и региона, прожекции на филми, алтернативно училище за децата, кръгла маса "Бъдеще", на която ще се обсъдят новаторски гледни точки за алтернативите в образованието и др.
Гости на събитието ще бъдат народните будители Галя и Христо Маджарови, Георги Изворски, Силвина Белопойчева, Поли Паскова, Асен Асенов-Хермес, който поведе първите походи по пътя на богомилите. Съборът ще завърши с голямо хоро в центъра на Велинград.
"Идеята на събитието е най-вече да се учим да общуваме по сърце с любов, защото това е най-важно, нали? С приятелите на Събора на здравето ще се опитаме да събудим това, което наистина може да поведе всеки от нас и България, и планетата Земя към един свят на мир, хармония и Любов. Нарекохме го "Духът на България". Кулминацията на последния ден на събора, преди да се хванем на българско хоро, ще бъде темата на журналистката Патриция Кирилова – "Българският дух – водач на света към новото трето хилядолетие", допълват организаторите на събитието Силвина Белопойчева и Асен Асенов-Хермес.
Съборът на здравето ще се проведе във Велинград – място, благословено с изобилие от лековити води, чист боров въздух, прекрасни поляни с хубави чешмички, китни хотелчета. Минералните извори (80 на брой), мекият климат и прекрасната природа са голямото богатство на града. Котловината – заобиколена от светилищата и крепостите на най-мистичното тракийско племе – бесите. Особен магнетизъм и красота. Добри, усмихнати хора, благодатна земя в сърцето на Планината на любовта, криеща много тайни.

Стр. 20 

Leave a Reply