Отличиха бизнес лидерите на България

в. Банкер | Ивайло СТАНЧЕВ | 25.02.2012

За девета поредна година Български форум на бизнес лидерите връчи отличия си за отговорен бизнес.

Рекорден брой социалноотговорни проекти – 65, реализирани от 43 фирми и организации от цялата страна през 2011 г., се състезаваха за престижните награди в категории: "Инвеститор в човешкия капитал", "Инвеститор в обществото", "Инвеститор в образованието", "Инвеститор в околната среда" и "Маркетинг, свързан с кауза".
За "инвеститор в обществото" тази година бе определена "Райфайзенбанк България" – с дарителската кампания ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ, чиято цел е оказване на реална помощ за устойчиви проекти от четири сфери на обществения живот – здравеопазване, социална сфера, опазване на околната среда и култура и образование
"Банка Пиреос България" пък бе определена за "Инвеститор в маркетинг, свързан с кауза" заради съвместния си проект с "Уницеф " за насърчаване на редовното дарителство и превръщането му в култура, а не само в еднократен жест на съпричастност.
Призът "Инвеститор в околната среда" взе "Солвей Соди" АД по случай изграждането на нов котел с циркулиращ кипящ слой в ТЕЦ "Девен", което е осъществено по изключително авангардна технология, единствена по рода си в Европа и отговаряща на последните екологични норми.
Отличието "Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд" отиде в "ЧЕЗ Груп България" заради безопасна и здравословна среда за работа в компанията и достойното заплащане на труда.
За "Инвеститор в знанието" пък бе избрана "Майкрософт България". Компанията е създала безплатно Виртуално училище, в което всеки български учител може да получи знания за приложението на най- новите технологии в образованието.
С цел насърчаване на добрите практики и сред малките и средните предприятия Форумът на бизнес лидерите за четвърта поредна година връчи и специална награда за цялостна социалноотговорна политика. Този път приза взе "ЕСРИ България".
Председател на журито, класирало участниците, за трета поредна година бе кметът на София Йорданка Фандъкова. Членове бяха: Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика; Н. Пр. Коре Янсон, посланик на Кралство Дания; Катрин Барбър – от посолство на Великобритания; Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата; Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара; Мaриана Велкова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия; акад. Александър Попов, заместник-председател на Българска академия на науките; Таня Радочай, постоянен представител на УНИЦЕФ за България; Веселина Кавръкова, програмен ръководител на WWF България; Вики Политова, генерален директор на " bTV Медиа Груп ", Максим Майер, управител и редакционен директор на сп. "Мениджър"; Красимира Величкова, изпълнителен директор на Български дарителски форум; Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация "Помощ за благотворителността в България"; и Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация "Америка за България".

Стр. 40

 

Leave a Reply