Отсъдиха радио К2 да остане в ефира

в. 24 часа | 2010-02-24

След дълго ходене по институции и съдилища радио К2 остава в ефира, постанови на 22 февруари Върховният административен съд.
Сегашните му собственици, сред които и журналистката Илиана Беновска, имаха разправии със стар техен съдружник, откраднал компанията чрез фалшиви документи. В същото време Беновска обвини и шефа на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, че е искал пари, за да даде ефирен лиценз на радиото.
В крайна сметка сагата завърши благоприятно за екипа на медията, поради което тя разпространи вчера отворено писмо. "Петима върховни съдии начело с председателя на Върховния административен съд г-н Константин Пенчев доказаха, че имат твърда воля в България да се установи законност. След безпрецедентното произнасяне на ВАС, СЕМ и КРС би следвало незабавно да отменят порочните си решения за прехвърлянето на лицензните на К2 на некомпетентната да създава радиопрограми фирма за недвижими имоти "Гео адвайзърс", която е и осъдена за излъчване на цинизми и вулгаризми в ефира", пише в писмото.

Стр. 29

Leave a Reply