Panasonic стартира глобална маркетингова кампания за Олимпийските и Параолимпийските игри Рио 2016

Panasonic Corporation I 24.06.2016

Компанията Panasonic Corporation, която подкрепя Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. (Олимпиада Рио 2016) и Параолимпийските игри 2016 в Рио де Жанейро, като Официален световен партньор на Олимпийските игри*1, обяви, че започва глобална маркетингова кампания с широки активности в рамките на своята категория на спонсорство. С тази кампания Panasonic цели да популяризира вълненията и величието на спорта и да подкрепи развитието на Олимпийското движение.

Panasonic сключи споразумение за партньорство, свързано с хълма Захарната глава, който се намира в квартала Урка на Рио де Жанейро, близо до Копакабана. От 7 до 21 август 2016 г. компанията ще разположи там свой корпоративен павилион, наречен "Стадион на чудесата" и ще приема посетители по време на Олимпиадата Рио 2016. На близо 500 квадратни метра застроена площ в павилиона ще бъде показано визуално съдържание, събрано по време на над 25-годишната подкрепа на Panasonic за Олимпийските игри в сътрудничество с Международния олимпийски комитет (МОК) и Организационния комитет за Олимпийските и Параолимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 г. (Рио 2016). Също така, в павилиона ще има пространствена презентация, реализирана със собствени разработки на Panasonic, като технологията Optical ID*2 и прозрачни дисплеи, както и интерактивни изложби, показващи Олимпийската надпревара през очите на спортистите. По този начин компанията възнамерява да направи Олимпиадата Рио 2016 и Параолимпийските игри още по-вълнуващи и да укрепи взаимоотношенията си с Олимпийските организации и партньорски компании на бъдещите състезания като Зимните олимпийски игри Пхьончхан 2018 и Олимпийските игри Токио 2020.
Коджи Хосокава (Koji Hosokawa), генерален мениджър на отдел “Корпоративна реклама” в Panasonic Corporation, заяви: “За нас е огромна чест да изградим корпоративния си павилион “Стадион на чудесата” на историческия хълм Захарната глава, където да представим върховите аудио-визуални технологии на Panasonic и видео-картина от Олимпийските игри за забавление на посетителите. Надяваме се, че всеки ще може да се наслади на вълнуващите изложби в павилиона.”
Наред с другите си ангажименти по време на Олимпиадата Рио 2016, Panasonic установява партньорство за аудиовизуални технологии като технически партньор на щафетата с Олимпийския огън за да я подкрепи за първи път в историята си на спонсор на Игрите. В “Стадиона на чудесата” Panasonic ще организира изложба, посветена на Олимпийския огън и ще представя актуална информация и видео-съдържание, свързано с щафетата с Олимпийския огън за Рио 2016. Освен това, в рамките на партньорството си с Рио 2016, Panasonic ще достави големи LED видео екрани за спортните съоръжения и местата за развлечения на открито в Рио де Жанейро, където зрителите ще могат да споделят вълненията и емоциите си от спортната надпревара. А по време на Параолимпийските игри Рио 2016, Panasonic ще реализира образователна програма от ново поколение, наречена "KWN (Kid Witness News)”. *3. Целта на програмата е да насърчи детската креативност, комуникационни умения и работа в екип чрез изработване на видео-продукция.

Глобалната маркетингова кампания ще включва също и телевизионни и интернет реклами, свързани с Олимпийските и Параолимпийските игри Рио 2016, с участието на известния футболист Неймар да Силва Сантос Жуниор (Неймар младши), който е и посланик на марката Panasonic от 2010 година.
Концепцията на проекта "Dream FITA Project” на Panasonic’s е свързана с популярните бразилски панделки за късмет “Fita do Senhor do Bonfim” и мотото “Сподели страстта” на Panasonic за Олимпийските и Параолимпийските игри. В рамките на този проект Panasonic ще създаде онлайн платформа, на която ще споделя страстта и емоциите на Неймар младши от Олимпийските игри Рио 2016, както и ентусиазмът на хората по цял свят, преследващи своите мечти. В “Стадион на чудесата” ще бъде инсталирана “FITA” машина, която ще визуализира и разпечатва мечтите на посетителите в рамките на уеб кампанията.
Предишните активности, свързани със спонсорството на Panasonic, са представени на Facebook страницата на Panasonic и официалния уеб сайт, посветен на Олимпийските и Параолимпийските игри. По време на Игрите, Panasonic ще използва тези медии за навременно публикуване на актуална информация за активностите си от мястото на събитието, за да сподели страстта и вълнението по време на Олимпиадата Рио 2016 и Параолимпийските игри с целия свят.
В допълнение, подразделенията на Panasonic по целия свят ще осъществят свои собствени рекламни и PR кампании, успоредно с корпоративните инициативи.

Leave a Reply