Патрашкова: Ако Алексей беше гузен, щеше да се скрие

BNEWS.bg I Валерия КАСИЯН I 2010-02-10
 
Алексей Петров беше наясно какво предстои да се случи. Той беше сигурен, че ще му бъдат вменени всевъзможни обвинения. Това сподели пред BNews главният редактор на в. „Галерия” Кристина Патрашкова.
 
Още преди седмица изданието публикува новината за предстоящия арест на Петров. Журналистите получили информацията лично от него.
„Ако той се е чувствал гузен, е можел да се скрие.
 
Фактът, че не го е направил, доказва, че не се е чувствал гузен”, коментира Патрашкова. Тя припомни, че от 30 години Алексей Петров е държавен служител – агент под прикритие, внедрен в мафията. „Сега кой ще прокара линията между неговото поведение тогава, когато е бил агент под прикритие, и тогава, когато е изпълнявал държавни поръчки?”, риторично попита журналистката.
 
Патрашкова добави, че
открива известна нервност в поведението на вътрешния министър Цветан Цветанов.
 
„Алексей Петров изнесе данни за някои далавери, които са вършели служители в ДАНС. Той искаше тази стенограма искаше да бъде разсекретена”, каза още тя.
 
Кристина Патрашкова беше категорична, че
Алексей Петров не прилича на човек, който се занимава с проститутки на Лъвов мост.
 
„Сред обвиненията са изредени всички смъртни грехове… Ако заловените са вършели всичко това, значи престъпността в страната да бъде изкоренена!”, иронично вметна тя.
 
Журналистката съобщи още, че
Цветан Цветанов е издал нареждане да бъдат разработени трите съдийки от Апелативния съд, които пуснаха Антон Петров-Хамстера на свобода.
 
В момента той отново се издирва.
„Не съм изненадан от ареста.
 
Макар че може да се приеме като изненада, че все пак някой в тая държава решава да предприеме подобен ход”, коментира междувременно пред BNews журналистът Огнян Стефанов, който преди време бе пребит заради публикации в сайта „Опасните”.  Той обаче не пожела да отговори дали този побой е бил поръчан от Алексей Петров, каквито спекулации има. „Аз съм в деликатна ситуация. Какво значи аз да кажа? Няма ли най-после държавата да каже?!”, попита Стефанов.
 

Leave a Reply