Петко Бочаров ще говори на тема: “Тройното “НЯМА” на 16 ноември в НБУ

EVENTS.dir.bg I 2009-11-15

Петко Бочаров, доайенът на българските активни журналисти, навърши 90 години през месец Февруари. Той е най-възрастният действащ журналист в света, но изглежда по-млад от възрастта си. Млад е и духът му. В НБУ ще разговаря с преподаватели, студенти и гости на департамент „Масови комуникации” и департамент "Право".

Петко Бочаров 2Студентски Правен Клуб "Fiducia est audacia", Департамент "Право" Нов български университет(НБУ) съвместно с “Клуба на журналиста и РR-а”, Департамент "Масови комуникации", НБУ организират публична лекция с тема: "ТРОЙНОТО "НЯМА" – "Ако искаш да не бъдеш критикуван – не прави нищо, не казвай нищо, бъди нищо!" с лектор Петко Бочаров- български юрист и журналист.

Лекцията ще се състои в Нов Български Университет на 16.11.2009 г., 15.00 часа, София бул.”Монтевидео” 21, зала "Малка аула".

Водещи:
Лефтер Василев
Андрей Велчев

Гостът е роден през 1919 година в София. Завършва Американския колеж, а след това право в Софийския университет. От 1952 година работи в Българската телеграфна агенция, първоначално като преводач от английски език, а впоследствие достига до длъжността заместник-главен редактор.

През 1983 г. се пенсионира. Между 1981 и 1993 година участва с новини и коментари във „Всяка неделя”.

Има редовни рубрики по БНТ в програмата „ТВ око”, в радио „Свободна Европа” и в „Дойче веле”. На 23 февруари 1992 в предаването "ТВ око" произнася фразата „Да, ама не”, с която става известен. Днес пише предимно за вестник „Новинар”.

Петко Бочаров, доайенът на българските активни журналисти навърши 90 години през месец Февруари. Той е най-възрастният действащ журналист в света, но изглежда по-млад от възрастта си. Млад е и духът му. Сините му очи не са загубили блясъка си, излъчват интелигентност, любознателност и жажда за живот. В НБУ ще разговаря с преподаватели, студенти и гости на департамент „Масови комуникации” и департамент "Право".

Информация за Публична лекция на тема: "Тройното "НЯМА" на Петко Бочаров, 16.11.2009 г. от EVENTS.dir.bg

Оригинална публикация

Leave a Reply