Петя Терзиева, директор “Маркетинг и комуникации” на bTV: “Стъклен дом” достигна 600 000 гледания в интернет

в. Класа | 2010-06-07 

На 600 000 гледания на епизодите на "Стъклен дом" в интернет са регистрирани от старта на сериала. С това се похвали Петя Терзиева, директор "Маркетинг и комуникации" на bTV. "Стъклен дом" спечели наградата за най-успешен български медиен проект за сезона на MEDIAMIXX.
"Докато ние стигнем до "Стъклен дом", аудиторията трябваше да свикне със сериалите, като се поучи от чужди продукции. На практика последните две години бяха подчинени на риалити форматите, в които аудиторията вижда истински хора -с техните съдби и съвсем истинско присъствие в тв ефира. Докато сериалът е една измислена история, която трябва да изглежда достатъчно достоверна, но и достатъчно истинска, така че всеки зрител да се припознае в героите от сериала. Не сме се съмнявали в успеха на нашия сериал. За нас обаче беше важно той да бъде наистина качествен продукт. Направи ли се на пазара качествен български сериал, той ще бъде най-големият хит и ще има много години живот. Разковничето беше в това, да бъде качествен, а това се постига с инвестиции", каза за "Класа" Петя Терзиева.
"Стъклен дом" стартира блестящо в условия на силна конкуренция. Зрителите бяха доведени още за премиерата на първия сериал пред екрана. Петя Терзиева е категорична, че сериалът се е превърнал в истински лидер на пазара. По думите й като стратегия bTV работи със стандарта, според който още преди да се снима сериалът, вече се рекламира.
Промените на тв пазара и новите тенденции в развитието му са предизвикателство както за зрителите, така и за пазара и рекламодателите, защото се представят вече нови възможности за качествено ново опериране и високопрофесионални продукти. "Когато седнахме с Митовски на първата си среща още в началото, преди още да е започнал процесът, ние поставихме изискването всичко да изглежда като от Холивуд", коментира Петя Терзиева. Според нея сериалът дава реалистичен разказ за живота ни и точно в това му е силата.

Стр. 20

Leave a Reply