P&G отчита ръст на органичните продажби с 4% за четвъртото тримесечие с $0.79 и за фискалната 2013 година с $4.05

United Partners I 5.08.2013

P&G отчете нетна печалба от текуща оперативна дейност за фискалната 2013 година от $3.86, което е с 24% по-високо от предходната. Основният приход от печалби е $4.05, с 5% по-висок от предходната година. Нетните продажби са на стойност $84.2 милиарда, по-високи с 1%, включително 2% понижение от негативно влияние на чужда валута. Органичните печалби са се повишили с 3% за фискалната година.

Основният приход от печалби e $0.79 за периода април – юни. Нетната печалба на акция с намалена стойност от текущата оперативна дейност е $0.64, включително на неосновни приходи от $0.15 на акция. Органичните продажби са се покачили с 4%, при 5% растеж на единица. Нетните продажби са $20.7 милиарда, с 2% по-високи от предходната година, включително 2% понижение от негативно влияние на чужда валута.

„Компанията изпълни целите си за четвъртото тримесечие и фискалната година и ще подобряваме тези резултати и през фискалната 2014“, казва Председателят, Президент и Главен изпълнителен директор на компанията – Ей Джей Лафли. „Като се фокусираме силно върху стойността, ще подсилим и ускорим плановете за производство. Ще продължим да правим инвестиции във водещите марки, в големи си иновативни възможности и в основните си развити и най-обещаващи развиващи се пазари. Във всичко, което правим, ще останем фокусирани върху това да печелим потребители, клиенти и акционери.“

От компанията още веднъж потвърдиха, че резултатите съвпадат с целите, заложени в началото на изминалата фискалната година.

Leave a Reply