Пиар отличниците у нас със своя награда от БАПРА

в. 24 часа | 2010-04-20 

България ще раздаде първите си пиар отличия. За пилотното издание конкурсът на Българската асоциация на пиар агенциите (БАПРА) вече е събрал 59 кандидатури от 20 компании, пиар агенции и вътрешни комуникационни отдели.
Наградите са с името Bright Awards и са разделени в 6 категории – агенция на годината, специално събитие, кампания за устойчиво развитие, иновативна кампания, комуникационна кампания на годината и кампания, реализирана от вътрешен пиар отдел.
Номинациите ще обсъжда 7-членно международно жури с председател Пол Холмс – най-влиятелния анализатор на пиар пазарите в света. Сред другите оценяващи са Ричард Хютън от Англия, Божо Скоко от Хърватия и Павел Трошимък от Полша.
В конкурса са включени само български кандидатури, но в бъдеще е с амбицията да стане международен. В деня на награждаването – 26 април, ще станат ясни трите номинации във всеки раздел.
Междувременно 3 български агенции са избрани за финалисти в международния конкурс за пиар награди SABRE 2009. IntelDay Solutions е с номинация за най-добра регионална кампания за Източна Европа, APRA Porter Novelli ще спечели бронзова награда в категорията медийно позициониране в списание. All Channels I PR ще участва на финала в категорията специална публика: маркетинг за жени. Наградите ще бъдат обявени на официална церемония на 26 май в Лондон.

Стр. 28

Leave a Reply