Пийпълметрията с нов собственик

в. Монитор | 23.12.2010

Компанията за измерване на телевизионни аудитории в България "ТВ План" бе продадена на Gfk Audience Research Bulgaria/GARB/, съобщиха от ТВ План.

Доставката на рейтингова информация за телевизия и мониторинг на тв реклама в преходни два-три месеца ще продължи да се осъществява регулярно на база пийпълметричния панел на ТВ План, след което ще се премине към доставка на данни от панела на GARB. Предвижда се запазване на клиентските софтуерни продукти. Изпълнителен директор на цялата операция ще бъде Джордж Лукс. Рекламният и информационен медиен мониторинг ще се извършва от фирма "Би Медия" с директор Мила Николова. Марката TNS занапред няма да бъде използвана в областта на измерване на телевизионни рейтинги в региона, а ще бъде запазена само за потребителски изследвания. TNS е компания на световния гигант в областта на изследванията и рекламата WPP. В България и региона тя се развива от ББСС, обща собственост на TNS с Кънчо Стойчев и Андрей Райчев.

Стр. 4

One Response to “Пийпълметрията с нов собственик”

  1. Tweets that mention Пийпълметрията с нов собственик | PR&Медиа Новини -- Topsy.com Says:

    [...] This post was mentioned on Twitter by Tanya Stankeva, Stoyan A. Stoyanov. Stoyan A. Stoyanov said: Пийпълметрията с нов собственик | PR&Медиа Новини http://lnkd.in/ypDRgf [...]

Leave a Reply