Покана за медиите

Anett & Co. I 18.03.2013

19 март 2013 г. (вторник), 11:00 часа Парковото пространство на храм "Св. ВМЧК Георги Победоносец" (бул. „Патриарх Евтимий" и ул. „Княз Борис I"), гр.София

Уважаеми дами и господа,

Имам удоволствието да Ви поканя на официалното откриване на бюст паметник на Димитър Пешев, който имах честта да изработя по случай 70-годишнината от спасяването на българските евреи.
Бюстът-паметник е по модел на бюста на Димитър Пешев, който преди години изработих за Двореца на Европа в Страсбург. За мен тези произведения имат не само художествена, но и много лична стойност. Моята съпруга е от еврейски произход, нейният род е преживял всичко около спасяването на българските евреи и честта да допринеса този момент от нашата история да не бъде забравен, аз свързвам със запазването на родовите спомени на моята съпруга и нейните роднини.
Ще бъда благодарен, ако имате възможността да присъствате на откриването, което по информация към момента, ще уважат Кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова и Посланикът на Израел в България, Н. Пр. Шаул Камиса Раз.

Благодаря Ви предварително!
С уважение,
Иван Минеков
Тел. 089 6380 608
www.ivanminekov.com

„И аз за себе си реших да направя всичко, което е по силите ми, за да не се извърши това, което се възнамерява и което ще злепостави България пред лицето на света и ще и лепне петно, което тя не заслужава.“ Димитър Пешев

Leave a Reply