Покана за семинар за журналисти на тема “Пенсионна система”

Институт за пазарна икономика I 10.06.2011

Четвърти семинар на Клуба на икономическите журналисти

Институтът за пазарна икономика организира семинар на тема: ПЕНСИОННА СИСТЕМА.

Семинарът ще се проведе на 21 юни (вторник) от 9:00 до 13:00 часа, в София.
Лектори по темата ще бъдат Петър Ганев и Георги Стоев.
Обучението е насочено към бизнес и икономически журналисти и студенти по журналистика, последна година, с интереси в областта на икономиката. То поредното от серия обучения, които са част от проекта на ИПИ и БМА “Клуб на икономическите журналисти”, финансиран от фондация „Америка за България” и е безплатно.
По време на семинара ще бъдат представени: съвременните държавни пенсионни системи; съвременната действителност в Европа и по света; пенсионната система в България – устойчивост и адекватност; дебатът за пенсионната реформа и дългосрочната преспектива.

Дата: 21 юни 2011 (вторник)
Час: 9:00 – 13:00
Място: София, хотел Тракия, ул. Солунска 30
Участници: бизнес и икономически журналисти и студенти по журналистика, последна година с интереси в областта на икономиката
Записване: Желание за участие можете да заявите до 17 юни 2011 (петък) на e-mail aдрес: mariana@ime.bg.
Ако не сте член на Клуба, моля изпратете кратка автобиография.

Георги Стоев е управляващ съдружник в Индъстри Уоч Груп – водещ изследователски център в областта на икономиката и икономическата политика в България, който основават в началото на 2004 г. заедно с Лъчезар Богданов и Асенка Христова.
Образованието си получава в Английската гимназия в София, Университета в Лувен (Белгия), а след това и в ИПИ, където започва професионалната си кариера.
Стоев е част от кръга икономисти, които през последните десетина години упорито настояват за ниски данъци, пропазарни реформи, минимално държавно присъствие в стопанството. В момента живее в Пловдив. Заедно с д-р Фридрих Баерзакс „списват” Вот Х – сайт за политическо и икономическо ориентиране.

Петър Ганев е старши икономист в Института за пазарна икономика Той работи в Института от 2007 г. Настоящата му работа е съсредоточена върху фискалната политика, конкуренция и регулиране.
Основател е на Клуба на студентите към ИПИ – неформална младежка организация, създадена в началото на 2009 година.
Член е на Независимия съвет за Пенсионна реформа.

Leave a Reply