Пол Хоугън: Всяко креативно решение трябва да бъде логически обосновано

PR Kernel I 20.01.2014

„Всяка идея, всяка креативна концепция трябва да има своята логическа обосновка. Само тогава тя може да бъде разбрана и да стане основа на една наистина успешна и ефективна кампания – което, в крайна сметка, е целта на всеки един специалист, работещ в сферата на маркетинга и комуникациите”. Това каза Пол Хоугън, директор планиране за Европа, Средния Изток и Африка в световната комуникационна PR и маркетингова агенция Fleishman-Hillard. Хоугън пристигна в България, за да проведе тренинг по стратегическо планиране на екипа на All Channels Communication Group.

По думите на Хоугън една от първите и най-важни стъпки при разработването на дадена кампания е редуцирането и фокусирането на информацията, с която разполагаме – така че в крайна сметка процесът на рисърч да резултира в конкретни логически решения.

„Основен инструмент в съвременните методологии в процеса на комуникационното планиране включват именно детайлно и подробно структуриране на търсенето. Преди раждането на голямата идея има конкретни стъпки, които включват задаването на въпроси и намирането на техните отговори”, коментира още Хоугън.

Пол Хоугън има повече от 25 години опит в областта, като в момента отговаря за 39 пазара. Работил е с мултинационални клиенти в сферата на планирането, брандинга и стратегическото развитие. Пол Хоугън работи в седалището на Fleishman-Hillard в Лондон. Големият му опит в различни области помага на компанията в създаването на по-амбициозни и ефективни интегрирани кампании за клиентите й в Обединеното кралство и региона. Той води стратегическата комуникация на компании като Procter & Gamble, Aviva USA, веригата хотели Hyatt Regency, Barnes & Noble, американската мултинационална телекомуникационна корпорация AT&T, Федералната търговска комисия на САЩ, Emerson, General Motors и много други.

Хоугън притежава изключителна репутация, работейки за някои от най-добрите агенции в бранша. Заема поста във Fleishman-Hillard след три години работа в MHP Communications, където е управляващ директор на корпоративната репутация на фирмата. Работил е с клиенти като енергийната компания EDF Energy, световния туроператор Virgin Holidays и American Express. В миналото Хоугън е заемал ръководни постове в други световни комуникационни агенции като Edelman и Burson-Marsteller.

През 2000 г. Пол Хоугън реализира една от най-успешните си кампании на цели 33 пазара – Jim Beam Real Long Weekend. Jim Beam Real Long Weekend е международна кампания на Burson-Marsteller, насочена към по-младите потребители – класически Airstream кемпер от 50-те обикаля редица клубове в много различни градове. На наградите на Британската пиар консултантска асоциация (PRCA) през 2001 г. това е единствената кампания, отличена в три категории – „Най-добра потребителска кампания”, „Най-креативна идея” и „Най-добра интегрирана кампания” – категорията, в която печели награда. Jim Beam Real Long Weekend е и първата кампания, в която Пол Хоугън си партнира с All Channels Communication Group – агенцията, която осъществява проекта на българския пазар.

Оригинална публикация

 

Leave a Reply