Политиците нехаят, футболистите пият повече от нас

в. 24 часа I Паола ХЮСЕИН I 2010-03-08

- Г-н Арнаудов, ще предизвикате предсрочни избори. Как се забъркахте?

- Споменати сме като трета страна в този скандал в стенограмата на разговора между Симеон Дянков и президента. Споменати в лош контекст от президента, че това е сценарий и че той знае как стават тези работи. Затова в отворено писмо написахме, че не участваме в атака срещу президента.

Да подготвиш нещо, без Дянков да си погледне въпросите, е, меко казано, смешно. Готови сме да дадем записи от наши предавания, където се вижда, че значително повече се шегуваме с Дянков, отколкото с президента Финансовият министър е много лесен за иронизиране заради специфичните си гласови качества.

Ние се шегуваме с политици от абсолютно всички партии. В цялото интервю зададохме на Дянков 25 въпроса. Свързаните с президента бяха 2-3 и в никакъв случай не са били основна тема. Знаете ли, че тъкмо щяхме да пускаме видеоматериал и в последния момент ни казаха дай още един въпрос. Ако Симеон Дянков беше говорил още една минута, даже нямаше да го зададем този въпрос. Беше почти накрая, не беше изобщо във важните въпроси.

Очаквах да изскочи скандал от позицията на Дянков, че е нужна сериозна присъда за Масларова. Той за президента се изказа уклончиво и по-скоро с чувство за хумор, като отрече този цитат да е негов. Вече няколко пъти подчертавахме, че цитатът е от октомври в интернет.

- Странно е, че уж цитирате нещо, а не знаете откъде сте го взели.

- Не му върви при нас на Симеон Дянков. Той щеше да е гост преди месец и половина и 2-3 часа преди да дойде, се случи инцидентът със сина му Марко. Още тогава през януари въпроса за президента го имаше, защото цитатът бе в много сайтове.

- От шоуто казват, че сте го видели в “168 часа”, но там го няма.

- Тук става развален телефон, защото цитирахме в. “Сега”, който беше цитирал “168 часа”. В интерес на истината “Сега” се отказа от това си твърдение. Наистина от средата на февруари беше в няколко сайта и се казваше, че датира от октомври. В момента не мога да се сетя в кои. Сигурен съм за “Пловдив днес” и за сайта на “Атака”. На следващия ден буквално след скандала цитатът изчезна от десетки места. Успях да разпечатам информацията от 3-4 сайта, като през цялото време това се цитира като точни думи на Дянков, не като преразказ.

- Не е ли безотговорно да използвате нещо, което не е проверено?

- Ние питаме Дянков дали го е казал, той отговаря отрицателно и дотам приключва темата. Важно е, защото това е вицепремиерът, който казва нещо сериозно за президента. Ако никой не е решил да го пита, ние сме решили. Ами ако го беше казал?

- Не ви ли смути фактът, че липсва сериозен източник? Вътре пише “според слухове”.

- В интерес на истината вече не можем да го докажем, затова няма да казвам какво мисли нашият екип за първоизточника. Това, че е спряно, е вече недоказуемо, защото там, откъдето е намерено през януари, вече е изтрито.

При положение че Дянков отрича да е казвал такова нещо, не виждам защо има такава истерия. И по-сериозното – защо важните политици са толкова чувствителни, когато става дума за собственото им его и чест, а не са чувствителни, когато става дума за неща, които засягат пряко хората. Това не мога да разбера.

- Виж, да наречеш президента на своята страна “млад милиардер”, е сериозно обвинение, нали?

- Категорично отричам всякакъв сценарий. За да съществува такъв, трябва двете страни по някакъв начин да са се договорили това да се случи. Аз се заклевам във всичко на този свят и има 10 души свидетели, че Дянков не е виждал въпросите си за това предаване. Ако ги беше видял, може би щеше да поиска този въпрос да го няма.

- Възможно ли е да участвате в сценарий, изготвен без знанието на Дянков?

- Ама на нас каква ни е играта, не мога да разбера. Изключвам варианта да симпатизираме на президента, защото той е потърпевшият от това. Ако симпатизираме на ГЕРБ, би трябвало те да са ни обидени, че сме създали конфликт. Не виждам каква работа им върши. Даже съм убеден, че в случая Борисов е търсил помирение между Дянков и президента. Вече как президентът се е държал и че е публикувал тази стенограма, ми се струва далеч от помирението. Аз съм привърженик на партия, която не е парламентарно представена.

- Вече се говори за импийчмънт на президента.

- Когато има някаква енергия, малък повод може да я освободи. В момента вече изобщо не става въпрос за нашето предаване, а за политика, която всяка една от двете страни в конфликта я разбира по свой начин.

Тези двама души, които са двете основни страни, са толкова различни като възприятие за това, което изисква публичното говорене. Също и разбирането им как трябва да се прави имидж и политика.

Начинът, по който се държи Дянков, е модерен и западен и аз, независимо от коя политическа сила е той, бих му симпатизирал, защото това е политик от нов вид. Той още не е професионален политик и затова е симпатичен.

Надявам се скандалът да приключи и политиците да се съсредоточат върху основната им задача – да се грижат за качеството на живот в България. Напоследък много се объркаха нещата. Щом футболистите вече пият повече от мен и Иван, не е на добре.

- Какъв рейтинг направихте с това шоу?

- Това са конфиденциални неща, но най-високият за този ден в телевизията.

- След като видяхте как се вдига рейтинг, ще продължите ли да правите политически скандали?

- Ще ви кажа нещо честно – за съжаление предаването ни със Сашка Васева ден по-късно беше по-гледано от това с Дянков. Ако някой си мисли, че политиците са най-големият джакпот за едно предаване, се лъже. Факт е, че това са фолкпевиците.

- За кого работихте на последните избори?

- В тази кампания пряко за никого не сме работили. Имаме близки приятели, които организират концертите за различни партии. В това отношение сме помагали на няколко партии, но не ми се иска да казвам имена.

- Защо не?

- Защото не е мой бизнес.

- Знае се, че помагахте и на ГЕРБ.

- То и за други партии сме споменавали, че сме помагали за предизборната кампания. Но без политика, само ентъртейнмънт.

- Първанов отказа да гостува, но Дянков дойде. Да не би всяка партия да си има свое вечерно токшоу?

- Намирам го за изключително абсурдно. Може би не е морално да го споменавам, защото звучи дебелашко като шега, но най- малко 20-30% от майтапите ни са за Фидосова. И аз чух за това разделение как едно друго шоу стои зад едната страна, а нашето – зад другата страна.

- Говорете конкретно.

- Чух премиера в “На кафе”, където той каза: “Мен ме обиждат в едно друго предаване и аз не се обиждам, а сега президентът се обиди.” Очевидно имаше предвид “Шоуто на Слави”. Излезе, че ние обиждаме президента, пък “Шоуто на Слави” обижда Бойко Борисов.

Това, заради което се появяват тези коментари, че ние сме шоу, което по-скоро симпатизира на управляващата партия, е фактът, че те идват в нашето предаване. Ние сме канили и Станишев, и президента, и Костов, и Янев, но са ни отказвали. Например за г-н Станишев знам със сигурност, че се обижда по някакъв начин от част от шегите с него в нашето предаване.

- Откъде го знаете?

- Не знам дали той лично се обижда, или екипът му, но знам от неговата пиарка.

- Румяна Желева също не ви отказа да танцува.

- Не ние я поканихме да танцува, а “Олд скул” (продуцентската компания на Нико Тупарев – б.а.),която направи VIP Dance. Но пък ние поканихме Румяна Желева да пее в “Мюзик Айдъл”. И тя се съгласи. Не всеки се съгласява. На Бойко Борисов примерно предложихме да свири на китара, но той не пожела.

Нашият основен бизнес и това, от което се храним, е телевизията. За нас важното нещо е да правим гледани предавания. На политиците основната им цел е да правят политика. Имаме различен фокус.

- Как Нова тв прие скандала?

- Доволна е, че нашето предаване са развива, почва да прави по-добри резултати и разчита да продължаваме да се развиваме.

CV

В това интервю трябваше да участва и Иван Христов, тъй като шоуто им е общо. Андрей обаче пристигна сам. В последния момент се наложило Иван да гледа дъщеря си.

Андрей е роден е през 1979 г. в София

Завършва журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”

Двамата с Иван работят заедно от 1998 г., когато са в тв “Демо” и “Ден”

През 2000 г. започват в Би Ти Ви, от миналата година са в Нова тв. Имат продуцентска компания – “Междинна станция”

Андрей е женен за сръбкинята Даниела, която е водеща в “Станция Нова”

Стр. 13

Leave a Reply