Португалски топрепортер и писател обучава български студенти

 Аз чета, Сайтът за твоята книга I 2010-03-21

Топрепортерът и най-продаван съвременен португалски автор – Жозе Родригеш душ Сантуш ще изнесе лекция за обективната журналистика пред студентите от журналистическия факултет на Софийския университет. Журналистът пристига на посещение в България за представянето на романа си "Божията формула" на 22 март по покана на издателство Хермес.

Жозе Родригеш душ Сантуш е преподавал журналистика в Лисабонския университет, бил е директор на новините на Португалската национална телевизия, сътрудничил е на Би Би Си и Си Ен Ен и е известен с изключителните си репортажи за военните конфликти в различни горещи точки на света: Южна Африка, Ирак, Израел, Палестина, Босна и Херцаговина, Сърбия, Грузия. Лекцията му пред студентите е на 23 март с начален час 16.30 и е посветена на „Обективността в журналистиката и в романа Божията формула”.

Трълърът „Божията формула” е втория роман на душ Сантуш, който излиза у нас след „Кодекс 632”. Книгата засяга проблема за иранската ядрена криза и вътре журналистът опитва да приложи научни доказателства за съществуването на Бог.

Романът е на пазара от 19 март, а премиерата му е на 23 март от 18,30 часа в книжарница „Хеликон – Витоша”.

Оригинална публикация

Leave a Reply