Последната Коледа в новия брой на L’Europeo

QM Media I 20.12.2011

Last Christmas, I gave you my heart…

Last Christmas! Ако вярваме на маите, точно това ни чака. Новият брой на L`Europeo е пълен с препоръки за това как да посрещнем последната Коледа, както и за това как да постъпим, ако случайно се събудим на следващия ден.

Кои са маите и защо сме така изплашени от техния календар, след като досега е имало няколко хиляди несбъднати пророчества за края на света? Дали краят на капитализма, изкуството, модата и сексуалността предстои, или вече се е състоял? Авторите на L`Еuropeo са се раздали като за последно в новия брой на списанието, озаглавен „Последната Коледа”. Освен редакторският тандем Любен Дилов-син – Димитър Стоянович, сред тях е Иван Гарелов, който размишлява за (не)възможния край на Гърция. Валери Найденов изпраща Третия капитализъм, а Бойко Василев посреща Четвъртия завършек на света от собственото му летоброене. Виргиния Захариева търси новите формули на живота, докато в разказа си за Кубинската криза Иво Христов ни подсеща, че понякога само късметът ни спасява от всеобщо унищожение.

И още: уникални истории за Шоко Асахара и гибелната му секта, Алистър Кроули, за първи път – снимки на потвърдения от самопризнание убиец на Кенеди, грипните епидемии и екологичния Армагедон. Утехата е оставена в ръцете – или по-скоро в словото на проф. Калин Янакиев. Краят е дългоочаквана развръзка, след която ще се срещнем под ново небе и на нова земя.

Авторите на L’Europeo вярват, че както найлоновият плик на главата понякога придава на секса усещането „като за последно”, така и щипката Апокалипсис в коледното настроение е необходимата, приятна провокация за това Рождество. Независимо дали е последното по майското летобрене, или първото по нашенското.

Последният брой на L’Europeo (за тази година) вече е на пазара.

Leave a Reply