PR агенции ще мерят сили в два конкурса

www.pari.bg | Боряна Николаева | 2010-03-08

Двете браншови организации ще раздават награди тази пролет

Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) организира първото издание на конкурса BAPRA Bright awards. В конкурса могат да се включат всички PR агенции с кампании, организирани в рамките на миналата календарна година. Журито ще бъде съставено изцяло от доказани чуждестранни специалисти, а негов председател ще бъде Пол Холмс, основател на The Holmes Group и експерт по PR с повече от 20 години опит. В конкурса са предвидени шест категории: Кампания за устойчиво развитие, Специално събитие, Иновативна кампания, Кампания, Кампания, реализирана от вътрешен отдел, Комуникационна кампания на годината и Агенция на годината.

Професионализъм

Основните критерии за оценка са да бъдат постигнати резултатите, заложени от клиентите и кампанията да бъде реализирана по иновативен начин. Агенциите могат да подават документи за участие в конкурса от 16 март до 4 април, а церемонията по награждаването ще се проведе в края на април. Вярваме, че България ще има изцяло независим и силно професионален конкурс за постижения на PR бизнеса, коментира Максим Бехар, председател на БАПРА. BAPRA Bright awards ще даде обективна оценка на пазара в България, защото в Асоциацията членуват най-големите и авторитетни PR агенции в страната.
Привличането на чуждестранни специалисти като жури е добра възможност за всички нас да сверим часовниците си и да стимулираме развитието на PR бизнеса у нас, допълни още Бехар.

PR приз

През тази година за десети пореден път ще се проведе и конкурсът за постижения в сферата на Връзки с обществеността "PR Приз" и четвъртия поред, "PR фестивал", организирани от Българското дружество за връзки с обществеността.
Събитието ще се състои на 17, 18 и 19 май. Състезателните категории отново са 15, а мотото на фестивала е "PR по време на криза". Това е първата криза за бранша и е интересно как PR бизнеса се справя с по-малките бюджети, забавените плащания и преструктурирането на медиите, коментира Аня Павлова, председател на асоциация Имагинес. По повод на 10 годишнината на "PR Приз" ще бъдат раздадени и награди в две специални категории – на компании и на личности със специален принос към развитието на PR пазара.

Оригинална публикация

Leave a Reply