PR експеримент 2 | Деница Сачева в PR everyday life

petya-georgieva.blogspot.com I Петя Н. ГЕОРГИЕВА I 2010-03-08

PR експериментът PR everyday life продължава с пълен ентузиазъм и съм радостна, че има гости и желаещи за няколко седмици напред. 

Тази седмица по случай 8 март – световният празник на жената, с удоволствие поканих една известна PR специалистка, пример за успешна бизнес дама с интересен PR everyday life. На вашето внимание представям една работна седмица на Деница Сачева – изпълнителен директор на PR агенция Intelday Solutions, от чийто екип съм част и аз. 

 

Странно ми е да казвам постоянно Деница Сачева, затова ще се обръщам към нея накратко с Дени – така както го правя в моето PR ежедневие.

Дени се занимава с PR от 12 години и създава агенцията Intelday Solutions през 2001 година. Сред големите постижения на агенцията е кампанията за превенция на птичия грип, спечелила световната златна награда на IPRA за 2007 г. в категория "Публичен сектор", а сред клиентите са ДОМ-Здраве АД, Servier Bulgaria, British Council, Световна банка, UNICEF, Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании Arpharm Bulgaria, и др. 

 

Деница Сачева разказва за своето бързо PR ежедневие и многото ангажименти, както и за символиката и зодиите в живота й. Харесва ми начина, по който тя самата анализира работния си ден с чувство за хумор и лека приятна PR-ска насмешка. (Ха, и аз го правя на ум под формата на вътрешни монолози и диалози. Явно си приличаме по скорпионски.) 

Дневните й PR задължения от рано сутринта атакуват под формата на много мейли, телефонни разговори, социални мрежи, вестници и сутрешни блокове, срещи с клиенти, отчети. Дени споменава и за “любимата” ми тема за медиа мониторинга (oops, в която и аз съм замесена).

А ето и седмичният PR дневник (както тя самата го нарече) на Деница Сачева, която е специален гост в рубриката PR everyday life:

Ден първи:
Качих се в такси, в което шофьорът не пушеше. Голям късмет! Значи ще ми върви тази седмица. Честита Баба Марта! 
Прочетох и отговорих на 43 имейла, без да броя спама. Имах само 3 срещи. Редактирах едно интервю. Играх го нещо като външен мозък. Не много типично за естествена блондинка. Днес по изключение нямаше криза. 
Вечерта прекарах със студенти в Нов български университет. В повечето анкети, които им раздадох, пише, че искат да бъдат пиари в шоубизнеса. 
Чудя се дали знаят, че живота на един пиар понякога прилича на шоубизнес…Всичко около мен е в мартеници. Най-много са тези със слонове…

….

Цялата публикация може да прочетете на:

http://petya-georgieva.blogspot.com/2010/03/pr-2-pr-everyday-life.html

Оригинална публикация

Leave a Reply