PR експеримент 5 | Ралица Жикова в PR everyday life

petya-georgieva.blogspot.com I Петя Н.  ГЕОРГИЕВА I 2010-03-29

Здравейте, 

PR-ът е начин на живот, който изисква предимно едно: multitasking. (Казвам го на английски, защото не откривам една единствена дума на български, която да съчетава „вършенето на много неща накуп”.)  
 
Да правиш много неща едновременно си е цяло постижение, но когато влагаш страст и емоции, това става част от теб, превръща се в житейска философия, която слива времето за работа с времето за не-работа. Дори превръща работата в хоби. 
 
И това ми напомня колко много обичам професията си, заедно с цялата лудница около нея. 
 
Искам да ви представя една дама, на която също й личи колко лично приема работата и колко много се отдава на PR професията. Тази седмица гост в PR експеримента е Ралица Жикова. От 9 години тя работи в PR агенция Publicis Consultants|MARC, която е част от Publicis MARC Group.  А 2007 година е заместник изпълнителен директор в PR агенцията. 
 
Вижте нейната работна седмица…
 
Понеделник 
Честита пролет! Седмица с хубави празници и имени дни. Страхотно е, че е светло в 6 сутринта.
Откриване –  Джуниър Ачийвмънт – Мениджър за един ден: хотел Шератън,  9 ч., речи, ръкопляскания, ентусиазирани ученици. При нас са две дечица – Веси е в творческия отдел на Публисис МАРК, а мой спътник е Петър. Тази година завършва по програма на Джуниър.
Учудване – Представянето на BAPRA Bright Awards е в 12 ч. За де не се връщаме в офиса, седим с Петър в кафе с уайърлес. Представя предприемаческия си проект, говорихме как да търсят спонсори и партньори. Разказвам как е работата в Групата ни. Рекламата му е повече на сърце. Учудва се, че в рекламните агенции има разделение – творчески екип и акаунтски отдел.
БАПРА в Склада – много добро място за събитието, а и поводът си го заслужаваше. Петър се учуди, че конкуренти правят нещо заедно… 
Беседи – в офиса – обяд. Какво ли си мисли – тези по цял ден ходят нагоре-надолу, а все казват, че имали много работа. Докато „беседваме” и представяме проекти и презентации става време да се връщаме в Шератън. Междувременно преглеждам новите мейли, отговарям на спешните, прехвърлям презентация, говоря с клиенти, решавам няколко issues. Не успях да се видя с колегите…
Закриване – Джуниър – Entrepreneurship’s in the air…. :) Учениците си разказват въодушевено. Речи, речи, сертификати. Хм, за Петър няма сертификат – голямо разочарование. Той обаче не се отказва – намери празна бланка, попълнихме я на място и решихме въпроса. Така де, за младите няма място за отчаяние….
 
….

Цялата публикация може да прочетете на:

http://petya-georgieva.blogspot.com/2010/03/pr-5-pr-everyday-life.html

 

 

Leave a Reply