PR експеримент 6 | Василена Вълчанова в PR everyday life

petya-georgieva.blogspot.com I Петя Н.  ГЕОРГИЕВА I 2010-04-05

"Доктор, инженер и PR консултант спорили за това, коя е най-старата професия. Докторът се позовал на това, че Бог е съдал Ева от реброто на Адам. Това, естествено, е било хирургична намеса. Инженерът се аргументирал, че преди това Господ е създал реда от хаоса. Това, много ясно, е било инженерен подвиг. „Но”, попитал PR консултантът ,„Kой според вас е създал хаоса на първо място?" – из "PRактики", брой от 29 март.
 
Здравейте, 
 
Прочетох този виц през изминалата работна седмица и се посмях. Въпреки че понякога въобще не ми е смешно, докато PR-ски се боря за успешното сътворяване на ред по време на работата. Защото отвсякъде дебнат "дяволчета", безобидни и не толкова безобидни, които усложняват живота на един PR специалист. Ако чуете, че някой се е самонаранил заради прекъснат кабел за интернет, повярвайте ми – вероятно става дума за PR специалист. В крайна сметка започвам да си мисля, че добрите пиари са като един вид мазохисти – обичат да живеят в лудница и да се борят за опитомяването на хаоса. 

В този ред на мисли… В PR експеримент 6 ви представям Василена Вълчанова, която дейно работи против PR хаоса в света, около нея. И то на няколко бойни PR-ски полета: Василена е студентка по PR в СУ, работи в PR агенция PeeR to peer и активно развива своя блог Васи ли?! Освен по “жонглирането” между теория и практика, с Васи си приличаме по още три неща: любовта към кафето, страстта към PR-а и интересът към социалните медии. Неслучайно, работата през нейната PR седмица, представлява интерес за мен и рубриката PR everyday life. 

 
Затова нямам търпение да ви кажа: Вижте и вие една работна седмица на Василена Вълчанова, която дружно (и въпреки цялата лудница) се присъедини към PR експеримента.
 
*** 
 
Седмицата ще бъде по-кратка от обикновено, а това значи само едно – ще трябва да сместим работата за 5 дни в 4. Едно от любимите ми предизвикателства!

 :)

Понеделник е. Ставам и с кафето още вкъщи проверявам какво се случва в онлайн пространството. Докато закусвам, структурирам в главата си груб план на това, което ме очаква през деня.
Стигам на работа в обичайното време  - между 9 и 9:30. Пускам си пощата с интерес какво се е случило в нея от последното отваряне. Отговарям на един-два належащи мейла. Преглеждам мониторинга на пресата и социалните мрежи за интересни теми.
Време за второто кафе. С него разписвам концепция за Facebook-активности. Интересна задачка – де да можеше да се занимавам само със социални медии! Междувременно успявам да публикувам и пост в блога – естествено, подготвен предварително, за да не си губя от работния ден.
Пристига мейл от клиент с общо подреждане на активностите за следващото тримесечие. Супер! Ще има доста неща за вършене. Трябва и добро планиране, за да извлечем максимална полза и по-широко отразяване.
Понеделник е известен като „Денят О” – от 13:30 почва голямата седмична оперативка. Виждали ли сте 10 жени в една зала, които вместо да се дърпат за косите и да клюкарстват, работят здраво и конструктивно? Елате в PeeR to peer, за да видите! Минаваме по текущите проекти, разпределяме задачи и споделяме неща, които са ни направили впечатление в бранша през изминалата седмица. 
Графикът за седмицата вече се запълва. Захващам задачките за ушичките. Мейли, концепции, телефонни разговори, пак мейли, пак телефонни разговори… И социални мрежи!
Време е за подкрепление – кафе и Twix за стимулиране на мозъчната дейност. Пиша уточняващи въпроси, на базата на които да подготвям прессъобщение утре.
Пращам последни мейли, подреждам нещата, които трябва да подготвя за сутринта и тръгвам. Неусетно е станало почти 19, но с тази смяна на времето не съм го усетила…

….

Цялата публикация може да прочетете на:

http://petya-georgieva.blogspot.com/2010/04/pr-6-pr-everyday-life.html

Оригинална публикация

Leave a Reply