PR експеримент 8 | Александър Христов в PR everyday life

petya-georgieva.blogspot.com I Петя Н.  ГЕОРГИЕВА I 2010-04-19
 
Здравейте,

Много съм радостна, защото днес е осмото издание на PR експеримента PR everyday life. Ако сте си мислили, че професията е феминизирана, то нека ви кажа, че до момента от 8 участника има 3 жени и 5 мъже, от които трима се казват Александър. :)

Специалният гост за тази седмица е Александър Христов, който от 2006 г. е директор в управление „Маркетинг, реклама и връзки с обществеността” в Корпоративна търговска банка АД. Той е и преподавател в НБУ и председател на Комисията по етика на Българското дружество за връзки с обществеността. Убедена съм, че сте чели негови статии, защото той е автор на над 40 публикации по проблемите на медиите, PR и рекламата в списанията „Мениджър”, Медиа свят”, „BGBusiness review” „EGO”, както и преводач и редактор на няколко книги в областта на маркетинга, рекламата и PR.

Мога да кажа, че заради Александър Христов започнах да си обновявам списъците с рожденни дни на важни хора, свързани с работата ми. :) (И нещо не толкова свързано с PR) Потвърдих си тезата, че (за мен) сватбата като събитие не е най-вълнуващото преживяване, най-малкото заради стриптизьорките по ергенските партита. Все пак на стриптийз може да се ходи и без поводът да е сватба! :)

Но да се върнем на темата. Представям ви работната седмица на Александър Христов, който също се присъедини към PR експеримента:

Понеделник
6:25. По това време обикновено започвам да се будя, днес успявам. Закуска, малко кафе, връзвам си вратовръзката, значи съм напълно буден, и тръгвам. Намирам място за паркиране и в 8 без нещо съм в офиса. 
Във времето от 8 до 10 часа сутринта обикновено не звънят телефони и няма срещи – тогава продуктивността ми за четене, мислене и писане е най-висока. Но пък най-готините идеи ми идват следобед, така че има баланс. Тази сутрин отговарям на мейли, довършвам текстове за сайта, преглеждам пресклипинга. Публикации за КТБ, една от тях голяма. Ще говоря с журналистите по-късно, нахвърлям темите за разговор. Преглеждам два договора, егати, кога ли ще свикна с езика на юристите.
Седмична оперативка с колежките, както винаги минава много весело, но прекъсва предсрочно. Вътрешна среща по повод откриването на нов клон на банката в Пазарджик, концепцията ми е вече в главата. Фандъкова има рожден ден, ще я поздравим, все пак имаме съвместни проекти с общината. Следва десет секунден разговор с шефа, от който произтича работа за две седмици напред. Винаги става така.
По обяд предавам отчета за миналия семестър в НБУ и обсъждаме как да усъвършенстваме курса. По пътя обратно връщам много обаждания. Уточняваме разни неща с Милена около PR фестивала, имаме покана да представим БДВО пред Клуба на журналиста и PR-а на НБУ, ще го направим другия вторник. Влизам във фейсбук, пиша си статус „участва в експеримент”. В inbox-а имам доста съобщения, опитвам се да отговоря на всички, категорично не успявам. Говоря с журналисти. Проблем с едно годишно оповестяване, проблемът е почти изгладен. Трето кафе за деня. Бърз преглед на финансовите сайтове. Същото е направила и Роси, макар че все си повтаряме, че КТБ не е равно на КБТ (кипи безсмислен труд). Планираме разни работи по комуникационната част на един проект за човешки ресурси. Гледаме свършените досега неща, дърпаме ушите на един подизпълнител, ама не много силно.
След работа ще ходим с Калина на разходка и на пазар. Калина е на 3, говори много, но й се разбира малко. Интересно е, че има някаква собствена представа какво работи майка й, но за баща си категорично не може да формулира такава. А по-късно ще отскоча до едно парти на Jazz FM.
Абе ние май не довършихме сутрешната оперативка? . . .

Цялата публикация може да прочетете на:

http://petya-georgieva.blogspot.com/2010/04/pr-8-pr-everyday-life.html

Оригинална публикация

Leave a Reply