PR Експеримент | Любо Аламанов в PR everyday life

petya-georgieva.blogspot.com I Петя Н. ГЕОРГИЕВА I 2010-03-01

Много съм радостна, че както бе обещано, рубриката PR everyday life страртира днес на 1 март с първата публикация, която е част от този PR експеримент.

Първият гост на рубриката е Любомир Аламанов, който от 16 години е в сферата на PR бизнеса и е управляващ директор на PR агенция APRA Porter Novelli. Агенцията е на пазара от 1994 г.  а сред клиентите са: Coca-Cola Bulgaria, Nestle Bulgaria, HP Bulgaria, Sanoma Bliasuk Bulgaria, Carlsberg Bulgaria, Rompetroл, др.

Докато работехме по PR експеримента, освен, че много се забавлявах, усетих и тежките работни дни, които са част от професионалния живот на PR специалисти като Любомир Аламанов.

Работното време свършва някъде след 21.00 ч. вечерта. А стресът през деня атакува от непрестанно звънящи телефони и нови съобщения в пощата. Леко съм шашната и чак се учудвам каква професия сме си избрали.

Беше ми трудно да синтезирам цял работен ден в няколко изречения, тъй като Любомир Аламанов има дълъг и натоварен работен ден и пишеше доста – все интересни, любопитни и забавни неща, казани с лека самоирония. Трябваше да подберем най-важното и това, което отговаря на задачите на рубриката – да дефинираме PR професията.

Мога само предварително да кажа: Уау, толкова много неща се случват в рамките на един ден от неговия PR everyday life. Ето вижте част от тях и вие:

Ден първи:
Започвам експеримента.
Пристигам малко късно в офиса. Понеделник адаптацията винаги е трудна.
Бързо минаване през офиса. Първи половин час пред компютъра – изчистване на мейли, минаване през социалните мрежи, набелязване на темите за деня.
От миналата седмица имаме нов клиент. Започваме обсъждане на бюджети и договори. Всяко начало е трудно.
Проверявам си мястото в класацията на Topbloglog.com. Със самозадоволство отбелязвам, че съм вече на 63-то място.
….

Цялата публикация може да прочетете на:

 

Leave a Reply