PR news

сп. Sign Cafe | 03.08.2011

Александър Христов, член на Управителния съвет на БДВО, беше избран за изпълняващ длъжността Председател на организацията. Той поема управлението преди началото на мандата си, който трябва да започне в началото на 2012 г. Промяната в ръководството на БДВО е в резултат на оставката на Стоян Стоянов, избран за Председател на Дружеството за 2011 г.
Избраният за изпълняващ длъжността Председател на БДВО Александър Христов е член на Българско дружество за Връзки с обществеността от 2003 г. и участва в ръководната дейност на организацията през последните шест години. Той е Председател на Комисията по етика на БДВО за периода 2006 – 2010 г. Като и.д. Председател на организацията Александър Христов ще работи активно за утвърждаване ценностите на PR професията и високите критерии за нейното практикуване. Той ще следва политика на приемственост и последователност и ще се фокусира върху това, което е от общ интерес за всички комуникационни специалисти в страната.
***
25 оригинални снимки показа на откриването на поредната си фотоизложба в Хилтън София PR експертът Максим Бехар в началото на юни. Заедно с актрисата Теодора Духовникова той бе специален гост по покана на Chivas Regal на тазгодишния филмов фестивал в Кан и двамата минаха тържествено по легендарния Червен килим.
"Знам, че Кан обикновено се свързва с тази великолепна и неповторима церемония – преминаването по килима, но исках да покажа и другия, делничния живот, който тече в града по същото време. Той е не по-малко интересен, но често е трудноуловим или пренебрегван, затова и от телевизионния екран не може да бъде видян", сподели Максим Бехар.
Това е пета авторска изложба на Максим Бехар през последните години. Досега той е организирал две изложби от екзотичните Сейшели, чиито почетен консул е в България, от Финландия и от Швеция. Всички снимки от изложбите са разпродавани с благотворителна цел.
***
Ричард Лининг, президент на Международната асоциация no PR (IPRA) за 2011 г., бе специален гост на XIII Лятна школа no PR, организирана от департамент "Масови комуникации" на НБУ. Темата на школата "1ПР в практиката и в образованието" търси предизвикателствата пред практиката и образованието в условията на постоянните промени в света. Акцент на школата бе и честването на 20 години PR образование, което съвпада и с годишнината на НБУ. В края на втория ден се проведе и дискусия за мястото и ролята на етиката и етичните кодекси в работата на съвременния специалист no PR с участието на Ричард Лининг, Мария Гергова (президент на IPRA 2009 и студенти и преподаватели от НБУ).
***
Джим Шийлдс, експерт по модерен мениджмънт, изнесе за първи път публична лекция в България. В МЗ College той говори по темата Transformations change everything.
Шийлдс разкри пред аудиторията един нов поглед към промените, според който те трябва да бъдат приемани като Възможности, а задачата на мениджъра е да ги предвижда, приема и опознава.
"Социалните медии и социалните мрежи преобразяват интернет, преобразяват и света на бизнеса. Важно е мениджърите да насърчават своите служители да използват социалните мрежи, така както и техните клиенти". Това съветва Джим Шийлдс мениджърите, за да приобщят служителите си към мисията на компанията.
Експертът разказа за новото понятие в маркетинга Buy-ology (buy – купува и оюду – наставка за наука), термин, обозначаващ науката, която се опитва да разгадае мотивите за покупка.
Джим Джеймс Шийлдс има повече от 20 години опит в областта на международния маркетинг и мениджмънт. Практикувал е в САЩ, България и Русия. Бил е член на Управителния съвет на Американския университет в България. В момента е СЕО на Managing Partner -
J. Crawford Associates, Inc.

Стр. 63

Leave a Reply