PR-ът на “Пирогов” уволнен на шега заради Багата

в. Монитор | 21.04.2012

Говорителят на "Пирогов" Стоян Узунов разпространи информация, че вече не е PR след като световният шампион по самбо Благой Иванов-Багата е избягал от болницата. Съобщението се оказа шега от страна на говорителя, провокирана от измислено интервю с ММА боеца, публикувано в жълт вестник.
"От изданието разбрах, че две журналистки са успели да влязат при спортиста и да го разпитат. Възмутен съм от тази манипулация и хората не заслужават подобно нещо", призна Узунов. За да натрие носа на авторките, сътворили лъжата, той решил да отговори подобаващо на предизвикателството, като публикува официално писмо с възможно най-абсурдните тези от рода на: “Възстановяващият се от раните си ММА боец се ядосал, че журналистките, успели да пробият охраната и да го разговорят, обещали да му публикуват актуалната снимка. Не го сторили. На фотото, претендиращо да е с двете Златки, не разпознал едната. Стреснал се и от граматическите грешки в цитираните негови думи. И хукнал да дири напористите журналистки, които обещали да му направят изкуствено дишане – уста в уста, но се отметнали от думите си". По-нататък се съобщават още по-драматични събития: “Полицаите, допуснали несанкционирано проникване до централната реанимация, са уволнени. Засилено полицейско присъствие се забелязва по "Борис"….по всички "Борис"-овци, където може да се появи Багата. Двете Златки са на фризьор и спешно се пребоядисват, за да го зарадват с нов имидж. После са на трансплантация". Накрая Стоян Узунов признава, че след гафа с нерегламентирано взетото интервюто също е уволнен. Ден по рано Узунов се пошегува още, че "на великденските празници специално за Благой Иванов – Багата беше изпечено агне. Дойдоха двете Златки. Едната меси козунаци, другата боядисва яйца. В специалната приемна на Багата се появи и трета дама с неустановен засега цвят."
Извън шегата говорителят обясни, че Багата е един от много пациенти на "Пирогов", за които се полагат неимоверни усилия, за да се възстанови. Този човек дни наред беше между живота и смъртта и не е човешко някой да се гаври по такъв начин с него", коментира Узунов. Той потвърди информацията на "Монитор", че само майката на Иванов влиза при него и че той все още не може да говори.

Стр. 8

Leave a Reply