Преглед на печата по Дарик Радио: ТВ+

Дарик радио, Дарик кафе | 10.01.2013

Репортер: „Икономическа полиция нахлу в редакцията на частна телевизия”. Предполагам всеки, който следи новините, знае, че става въпрос за ТВ+, така че не мисля да спестявам името на телевизията.
Водещ: А моля ти се, не си спестявай, тук нищо не си спестяваме.
Репортер: Прокуратурата разследва т.нар. двойно счетоводство. Тепърва има да се изясняват, затова няма да коментираме повече…
Водещ: Не, аз ще коментирам, защото, да използвам повода. За никой не е тайна, че това е само формален повод да нахлуят ченгета и за размахват пищови в редакцията на една телевизия, българска медия, независимо тя частна, национално-държавна или държавна с частно участие или каквато и да е. Всички знаем за спора между БТВ, ТВ7 и „Булсатком”. Едва ли по, как се казва, прозира някакъв отговор от страна на другите конкурентни телевизии срещу тази телевизия, която е представител пък именно на „Булсатком”. Така че…
Репортер: Това са и техните подозрения на колегите от ТВ+, неофициално разбира се, защото вчера официална позиция мисля, че нямаше…
Водещ: Нямаше, да. Ами може би ги е страх колегите. То как да не те е страх. Това сега като влязат и почнат да размахват тук в студиото значки и пищови, какво да правим?
Репортер: Ами при всички положения по-добре да не коментираш емоционално ситуацията, защото, както те правят, изчакват може би да се докаже или да не се докаже нищо и след това да кажат, ето…
Водещ: Не знам.
Репортер: Така че в този смисъл мълчанието им аз го приемам като добър знак.
Водещ: За никой не е тайна какво се случва, ако споделя в социалните мрежи. Иначе в ефир никой не смее нищо да каже. Сакън да не нахлуят, да не почукат на вратата.
Репортер: Социалните мрежи, голяма свобода, голямо нещо.
Водещ: Голямо нещо. Тече една свобода, че чак и родната полиция е потекла в социалните мрежи. Вече не са толкова социални.
Репортер: Относно голямата свобода във Фейсбук. Много е подтискащо, когато виждаме хиляди хора, които са заявили желание за участие в някакъв протест, организаторите се хвалят как 3 хил. души ще присъстват на този протест и на следващия ден виждаме 20 души. Като не искаш да присъстваш на протеста, не се включвай в него.
Водещ: Това беше много забавно, беше водеща новина предния ден, и за телевизиите, и за радиото, и за информационните агенции. Явно много ни се иска да протестираме, обаче какво, минус 12 градуса, минус 2800 човека, 20 човека.
Репортер: Така е. Смешно е, защото ако не си заявил желание да протестираш, ОК, стой си на топло, но подлъгваш организаторите. За медиите, че са подлъгани, няма толкова голяма драма. Въпросът е, че няколкото души, които наистина искат някаква случка, са разочаровани.          

Leave a Reply