Преизбраха Георги Лозанов за председател на СЕМ

www.vesti.bg I 25.03.2014

Медийният експерт Георги Лозанов бе преизбран за председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) на заседание на регулатора днес.Той бе единственото предложение и застава начело на Съвета за пета поредна година. По закон мандатът е една година.
 
Всичките петима членве на СЕМ гласуваха "за", включително и Мария Стоянова, която миналата година се въздържа за кандидатурата на Лозанов. Тя заяви, че го подкрепя, защото той е човекът, който гарантира стабилността и устойчивостта на Съвета и неговите членове, предвид всички предизвикателства на политическата и медийна среда у нас.
Освен като личност, осигуряваща независимостта на регулатора, членовете на СЕМ определиха Лозанов и като ерудиран професионалист и експерт.
Усеща се едно приятелско говорене, което е много приятно, защото независимо, че мислим различно, не означава, че не можем да бъдем приятели, заяви Лозанов след като беше преизбран. Той обобщи, че това е била много напрегната година, с много работа и то в конфликтна среда, но отбеляза, че СЕМ е успял да запази своята експертна независимост.
По думите му Съветът не може да бъде обвиняван, че през него се упражнява натиск върху медиите. СЕМ не е институция на властта, заяви Георги Лозанов.
 

Leave a Reply