Премиерът най-споменаван в медиите

 
Премиерът Бойко Борисов е бил най-споменаваният политик в медиите през 2010 година.
Това сочат резултати от проучване на социологическа агенция "Маркет линкс", направено по поръчка на фондация "Медийна демокрация". Те бяха обявени вчера на годишната среща на фондацията.
Данните са за периода от началото на 2010-а досега. Регистрирани са 17 759 печатни материала в седем национални всекидневника, чиято тема е била властта и управляващите. От тях в 6625 е споменавано името на премиера Борисов. Веднага след него е заместникът му и вътрешен министър Цветан Цветанов с 2966 вестникарски материала. Следва вторият вицепремиер – Симеон Дянков, споменат 2562 пъти.
Текстовете, отнасящи се персонално до Бойко Борисов, са били положителни, отчитат още социолозите. Оценките със знак "плюс" са били четири пъти повече от тези със знак "минус".
На такава популярност не се радват президентът Георги Първанов и лидерът на БСП и бивш премиер Сергей Станишев. Според "Маркет линкс" и за двамата преобладават негативните оценки.
Гост на срещата вчера бе и парламентарната шефка Цецка Цачева. Тя се обяви "за" "критични стандарти", които да спазват и властта, и медиите.
 
Стр. 2

Leave a Reply