Пресконференция на ПП “Другата България” за старта на мащабно преброяване на българите зад граница

Начало: Вторник, 29 Март 2011 г. – 11:00 часа
Край: Вторник, 29 Март 2011 г.
Място: София, Национален пресклуб БТА
Достъп: Отворен
Организатор: ПП "Другата България"
Отворено за медии: Да

На 29.03.2011 г. от 11.00 ч. в пресцентъра на БТА по инициатива на ПП „Другата България” ще бъде даден старт на най-мащабното преброяване на българите зад граница.

"С инициативата си партията цели да даде една илюстрация за броя на българските граждани в чужбина, която ще бъде добра основа за една съвместна комуникация с диаспорите ни по света" споделя г-н Томалевски председател на "Другата България".

Изследване от такъв ранг се провежда за пръв път.

Партньори на кампанията са ДАБЧ, БТА, Асоциацията на българските медии по света, БНТ Уърлд, НСИ, както и български и чужди социологически агенции и медии. ПП „Другата България” информира, че данните от преброяването ще бъдат предоставени за анализ и оценки на НСИ.

Въз основа на тях НСИ ще получи по-ясна картина за миграционните процеси извън границите на Република България.

————————————————————————–

Пълната информация за събитието може да откриете в EventBox.bg – Бизнес събитията в Българияhttp://www.eventbox.bg/events/1610 

6 Responses to “Пресконференция на ПП “Другата България” за старта на мащабно преброяване на българите зад граница”

 1. Митко Мирчев Says:

  Дано да станат работите там, че е много важно да ни преброят. Според мен това е стъпка към една по-задружна България.

 2. Lubo Says:

  Като ме броят ченгетата, това беспорно е голяма стъпка напред… ама аз съм свикнал. Не ви ли направи впечатление че НСИ и ДАБЧ вече публикуваха броя на емигрантите в чужбина?

 3. Сандо Says:

  Мислиш ли , че това което публикуваха има някаква доза истина? за 10 години са излязли 193 хил. българи в чужбина? На мен хич не ми се вярва.Паралелното преброяване на Другата България ще покаже разликата в избирателните списъци и статистиката на НСИ

 4. Пешо Митков Says:

  Лъжи и инсинуации. Само от Другата България ше направят акуратно преброяване на емигрантите в чужбина.

 5. Сандо Says:

  Да, ще направят ако агентите на ДС не продължат да ги саботират всячески, като пишат за тях лъжи и измислити из новинарските издания!

 6. Севдалин Says:

  Дано Другата България да проведе бързо това преброяване, за да можем да придобием по-добра представа за реалното положение на българите. Време беше някой да го запоне.

Leave a Reply