Приключиха квалификациите по Starcraft II за Vorpal Bulgar Challenge

Vorpal e-Sports I 13.10.2013

Двамата финалисти от квалификациите на Starcraft II проведени вчера 12 октомври и днес 13 октомври са най-добрият играч в последно време в България – Тодор Димов Bate Toshko и Николай Неделчев (Stakiman), с най-добро представяне до момента на ON!Fest 2012 , където печели 4-то място. Състезателите са известни със своите представяния и на международната сцена (Dreamhack Bucharest 2013).

След оспорвана битка геймърите печелят място на финала на най-мащабното Starcraft II състезание на балканския полуостров, където ще срещнат топ играчи от Европа.

Финалът на The Vorpal Bulgar Challenge (http://www.vorpalchallenge.com/), ще се проведе на 19 и 20 октомври (следващия уийкенд) в Мall Paradise Center (http://paradise-center.com/)в залата на Boulderland (http://boulderland.eu/)(eтаж 3).
Състезанието е с награден фонд от 5000 евро, събран чрез спонсори от двамата деветокласници Филип Пенчев и Петър Пешев (организатори на събитието).

По тяхна покана на The Vorpal Bulgar Challenge у нас идва популярния френски киберспортист Йоан Мерло (ТоD), който ще си партнира с нашенеца Константин Кънев (NoThx ).

ТоD ще дойде със своите дълбоки анализи по играта на събитието ни, докато NoThx ще донесе със себе си познания за българските играчи и техните стилове. Тази нова комбинация ще донесе нов, забавен, но и качествен коментар за игрите.

Входът за състезанието на 19 и 20 октомври е свободен, а гостите ще се насладят на играта на едни от най-добрите играчи в света.

Забавлението на финала е гарантирано, а битките ще могат да се следят пряко в нета в You Tube канала на събитието (http://www.youtube.com/channel/UCYHEZ8Hxnmj3nwapSPot2HQ).

Крайният победител ще спечели €2500, предвидената за 2-ро място наградата е €1500,
а третото място ще гарантира спечелването на €750.

Организаторите са помислили и за изненада от €250, която ще бъде връчена в деня на състезанието

Обзървърът ще е FunKa, известен с работата си по WCS Европа.
Квалификациите на Starcraft II бяха стриймвани на английски език в YouTube(http://www.youtube.com/channel/UCYHEZ8Hxnmj3nwapSPot2HQ), а на български език в twitch.tv/agmurdercore.
Повече информация на Vorpal e-Sports (http://www.vorpalchallenge.com/), Facebook (https://www.facebook.com/pages/Vorpal-e-Sports/598659790199024?hc_location=stream), Twitter (https://twitter.com/vorpal_esports)и Twitch (http://www.twitch.tv/agmurdercore).

Leave a Reply