Продуцентите на “ВИП Брадър” преговарят с 80 знаменитости

в. Бряг, Русе | 26.07.2012

Новият сезон ще набляга на позитивното, а не на скандалното, заяви Нико Тупарев 

В момента се водят активни преговори с около 80 знаменитости, част от които ще влязат в Къщата на "ВИП Брадър", разкри Нико Тупарев. Продуцентът на Old School е категоричен, че в този сезон няма да се набляга на скандалното, а на позитивното.
"Водим преговори с бивш министър, евродепутат, много известна писателка и футболна съпруга и се надяваме, че скоро ще подпишем договори… В този кастинг искаме да съберем хора, които ще направят нещо различно и ново, хора, които ще ни изненадат приятно, които ще разчупят някои стереотипи и ще покажат, че всъщност ние не познаваме толкова добре звездите", споделя Тупарев.
"Много важно също така е това да са хора, които са забавни и които искат да се забавляват. Точно такива ще търсим и сред бившите съквартиранти, защото общото между двата сезона тази година е именно забавлението", допълва още продуцентът пред списание Story.
Както беше обявено по-рано, "Биг Брадър" се завръща наесен в ефира на Нова ТВ. За първи път през септември зрителите ще станат свидетели не на един, а на цели два последователни сезона.
Големият маратон ще стартира с "ВИП Брадър", който не само ще събере редица известни личности под един покрив, но за първи път ще привлече и. звезда от световна величина, разкриха продуцентите. Веднага след него, зрителите отново ще "влязат" в къщата, за да станат свидетели на едно напълно непознато за България издание. В него феновете ще видят някои от най-емблематичните съквартиранти, познати на публиката, благодарение на участието си в предишни сезони.
"Биг Брадър" е шоуто, с което Нова ТВ поставя началото на риалити формата в България.
Първият сезон на предаването се появява за първи път през 2004 г. Оттогава досега Нова ТВ е излъчила общо осем сезона – четири "Биг Брадър", три "ВИП Брадър" и един "Биг Брадър Фемили". Предстоящият сезон, който ще включва две издания, ще бъде девети поред.
Идеята за този тип риалити формат се появява в Холандия през 1999 г., когато е излъчено и първото издание на "Биг Брадър". Оттогава негови варианти се реализират по целия свят – Англия, Австралия, Германия, Испания, Бразилия, САЩ, като това е една от най-успешните телевизионни продукции, включително и в България. Името на шоуто и идеята за него произлизат от романа "1984" на Джордж Оруел, в който е описана концепцията за "Големия брат" (Биг Брадър) – все-виждаща организация от анонимни наблюдатели с двупосочни видеоекрани на публични места и в частните домове.

Стр. 10

Leave a Reply