Продуцентска компания MediaPro Entertainment въвежда нова марка, специално разработена за българския пазар

MediaPro Entertainment I 21.06.2012

MediaPro Adventure ще обслужва продуцирането на рекламни ТВ и интернет клипове

От днес, 21.06.2012 г., MediaPro Entertainment обогатява портфолиото си, като въвежда свой нов бранд: MediaPro Adventure. Чрез него компанията развива продуцентската си дейност, като стъпва и на пазара за производтсвото на рекламни клипове.

„Създаването на новата марка идва съвсем логично, след като само за една година откакто е в България, MediaPro Entertainment е продуцирала над 35 рекламни клипа, съвместно с едни от най-големите рекламни агенции на пазара. MediaPro Adventure ще обособи ясно функциите на рекламното ни продуцентско звено и ще го направи още по-гъвкаво и динамично. Новият бранд е вторият такъв за компанията ни, след създаването на bTV Studios, който представя телевизионните ни продукции, реализирани за bTV Media Group” – споделя Маркетинг директорът на MediaPro Entertainment, Лора Дичева.

Характерното за MediaPro Adventure е това, че екипът й работи с различни режисьори в зависимост от изискването на всеки проект. Драго Шолев, Валери Милев, Емил Захариев, Иван Москов, Петър Вълчанов, Кирил Пъхлев – са само част от имената, с които екипът на компанията е работил до момента.

Дейността на MediaPro Adventure на рекламния пазар предвижда и създаването на ко-продукции с други продуценти, което MediaPro Entertainment прилага и при телевизионните си проекти. Друг важен детайл за работата на компанията е това, че оставя креативната концепция изцяло в ръцете на рекламните агенции и клиенти.

Екипът на новата марка разполага със студията на Mediro Entertainment в България, както и с цялостния ресурс и съоръжения на MediaPro Studios в Румъния. BUFTA e един от най-големите филмови комплекси в Централна и Източна Европа, разполагащ с 19 напълно оборудвани филмови и ТВ студия, над 400 декара площ, езеро и над 30 000 костюма от всички исторически епохи.

MediaPro Adventure притежава уникална за България работна станция за монтиране и финиширане на различни по мащабност проекти – Avid DS Workstation. За постпродукция и специални ефекти екипът и работи и в тясно сътрудничесто с MediaPro Magic в Румъния.

Бележки до редакторите:

MediaPro Entertainment е водеща продуцентска компания в Централна и Източна Европа и през 2009 г. е придобита от Central European Media Enterprises (CME), настоящ собственик и на bTV Media Group.
MediaPro Entertainment е основен производител на филми, сериали и забавни програми за водещите телевизионни станции на CME в Централна и Източна Европа, както и на едни от най-успешните локални кино проекти.
MediaPro Entertainment стъпва на българския пазар в края на 2010 г. Само за няколко месеца тя успява да присъедини екип от над 150 човека, който работи по редица локални и интернационални проекти.
Екипът на компанията има над 10 годишен опит в реализирането и продукцията на телевизионни предавания. През 2011 MediaPro Entertainent продължи да развива дейността си със заснемането на рекламни и музикални клипове, продуцирането на концерти и събития и менажирането на таланти, а през 2012 се фокусира върху цялостното разработване и продуциране на ТВ сериали.
Първият самостоятелен проект на MediaPro Entertainment на българския пазар е ситкомът „Домашен арест”. С неговия старт компанията създава и първата си марката– bTV Studios, която представя всички продукции на MediaPro Entertainment за bTV Media Group.
Компанията осъществява продукционната реализация на близо 80% от локалните програми и праймтаймови формати на bTV Media Group, сред които “Lord of the Chefs”, „Гласът на България”, „bTV Новините”, “Шоуто на Слави”, “Комиците”.
В края на април 2012 г., съвместно с TV 7, започва излъчването на следващия самостоятелен проект на MediaPro Entertainment– първият адвокатски сериал в България “Кантора Митрани”.
За реализацията на авторски проекти на междунaродния пазар се грижи MediaPro Distribution, неизменна част от MediaPro Entertainment, която заема място на водеща разпространителска компания в Източна Европа.

За допълнителна информация:

Стела Ерера
PR Executive
MediaPro Entertainment

Тел.: + 359 2 445 62 22
Моб.: +359 888 2000 23
E-mail: stella.erera@mpe.bg 

Leave a Reply