ПРОДУЦЕНТЪТ ДЖУДИ ХАЛВАДЖИЯН: Би Ти Ви ни окраде

в. България днес | Диляна ДИМИТРОВА | 03.09.2012

Правят жалко копие от безизходица 

- Би Ти Ви пусна свои "Господари" срещу вашите "Господари на ефира". Как ще реагирате, г-н Халваджиян?

- Още преди 3 месеца заявих, че Би Ти Ви ни открадна лиценза. Но те работят по този начин – зад гърба на продуцента. Знам, че още година преди да стане скандалът между нас, те са установили контакт с лицензодателя. Казали са, че ако им дадат правата на това предаване за България, те ще купят формата за още 5-6 държави, където също имат медии. Но го крият, лъжат!
Но дали с лиценз или без лиценз, ние ще си правим предаването. Това, което те искат да правят, ще бъде жалко копие на нашите "Господари на ефира". От безизходица правят някакви абсурди Но няма да им позволим да си кръстят шоуто "Господарите", ще ги съдим, защото е много близко до нашата търговска марка "Господари на ефира".

- Преди време след въпрос, кой ще прави "Господари на ефира" в Би Ти Ви, пиарът на Би Ти Ви Константина Маркова ни прати да питаме Слави. Каква е вашата информация – Слави ли ще бъде продуцентът на "Господарите"?

- Слави Трифонов няма нищо общо с тази работа. Ако Би Ти Ви видят обаче, че не могат да се оправят, нищо чудно да се обърнат и към него. Тази подмолна игра е дело изцяло на тази медия.

- Защо според вас обявиха намерението за това предаване чак когато вие съобщихте началния час, в който тръгвате по Нова телевизия?

- Три месеца са мислили и ей това са измислили! Видяха, че ние тръгваме официално в ефир, и са решили, че трябва да ни пречат. Те не искат да си направят хубаво тяхно предаване, защото не могат.

- Казахте неотдавна, че от Би Ти Ви опитват да ви отмъкват служители с обещания за по-високи заплати. Успяха ли?

- Те се опитаха, но нашите хора са умни и лоялни. Разбраха, че Би Ти Ви е некоректен работодател, както и техните подкомпании и особено хората, които управляват тези медии в момента.

- Не успяха ли да ги привлекат с по-високи заплати?

- Би Ти Ви не могат да предлагат много пари, защото са го закъсали. Собственикът им източва парите извън България и те, горките, нямат пари.

- На вас Би Ти Ви дължи ли ви нещо? Когато избухна войната между вас, заявихте, че медията от доста време не ви е плащала.

- Да, те продължават да не плащат. Дължат много пари на "Глобал Вижън", защото не ни плащаха за предавания на "Господари на ефира".
Ние затова ги съдим.

- Колко ви дължат – 1 млн. лв.?

- Повече, но не мога да ви кажа колко точно.

- Как приехте появата на предаване, наречено "Господарите", в събота през нощта – без обичайния шум и рекламна кампания?

- Пусна се в 2 часа през нощта, и то по "Би Ти Ви Комеди"! Един вид ни казват: "Абе, по-добре никой да не го е гледал, ама да кажем, че сме излъчили "Господари на ефира"…" Оправдават се, че предаването не било хубаво, че не било художествено издържано, ама трябвало да го пуснат преди нас. Истината е, че те са 9 години след нас, "Господари на ефира" тръгна преди 9 години.

- Как оценявате конкуренцията на "Господарите"?

- Ще бъда много щастлив да продължат в същата посока. Искам да намеря този материал и да го излъча в първия брой на "Господари на ефира" на 10 септември по Нова тв. Ако чуете, че някой го има, моля, обадете ми се.

- Водещите на "Господарите" по "Би Ти Ви Комеди" са Китодар Тодоров и Николай Станоев – те ли ще бъдат титулярите, каква е вашата информация? Чу се, че шоуто ще бъде водено всъщност от Виктор Калев и Краси Радков.

- Явно това е някакъв предварителен ход, пък после ще си намерят други, знам ли!

- През лятото битката ви с Би Ти Ви утихна, оказа се обаче, че влизате в новия сезон със скандал.

- Нещата от наша страна се успокоиха, Би Ти Ви пак започнаха войната. Аз войни не искам! Защо се занимават с нас?! Защо не си измислят друго? Защото ги е страх от нас. Затова ще правят "Господарите", за да подведат зрителите. Това е поредният път, в който те се опитват да подведат публиката. Но ще ги съдим.

- Работното заглавие на това предаване беше "Шум в ефира"…

- Това е поредният опит да заблудят журналистите, Би Ти Ви са професионалисти в това.

- Истината не е ли базата, на която трябва стъпва всяка една медия?

-Ами ето, вие си направете сметката. Преди месеци, когато I направихме пресконференция, ние ги казахме тези неща.

- За да правиш предаване като "Господари на ефира" и да сочиш грешките на колегите си, трябва ли да притежаваш все пак и морал?

- Забележете – медията, която се тупа в гърдите, че е "най-голямата в България", краде наТиия 9-годишен труд! За какъв морал тогава да говорим?!

- Влизате в нов, 10-и сезон и с друг проблем - раздялата на Зуека с жена му Нина. Той е титулярният водещ на "Господари на ефира", това как ще се отрази на шоуто?

- По никакъв начин няма да се отрази. Видях позицията на Нина (бел. ред. - дългогодишната партньорка на Зуека), свалям шапка и на нея, и на Зуека за коректните отношения. Защото знаем как в подобни случаи хората започват да се плюят. По-възпитана двойка, която се разделя, в последно време аз не съм виждал.

- Тази година се разделихте с Наталия Симеонова. Вие й бяхте продуценти, но тя се отказа от вас и избра Би Ти Ви. Защо го направи?

- Наталия Симеонова винаги си е била в някакъв собствен свят, не смятам, че трябваше да постъпи така некоректно към брат ми след всичко, което той е направил за нея през годините. Има Господ и той си знае работата.

Стр. 18

Leave a Reply