Продуцентът Калоян Лалев за “посещението” на Джони Деп у нас

Водещ: Летният ни гост се казва Калоян Лалев. Ако не се сещате кой точно е това, веднага ви казвам – това е човекът, който стои зад истерията с Джони Деп в България. Карибският пират, сигурно знаете вече не е тук. Калоян Лалев и колегите му от продуцентската компания 24/7 лекичко ни подведоха, за да рекламират един сайт. Получи им се много добре. всички се вързахме. Г-н Лалев, чувате ли ни?
Калоян Лалев: Да, да. Здравейте.
Водещ: Моля ви, не споменавайте какво точно рекламирате, защото и без това медиите ви направихме достатъчно услуги, абсолютно безплатни.
Калоян Лалев: Ще се опитам. Ще се опитам да не споменавам, да.
Водещ: Къде е Джони Деп?
Калоян Лалев: Ами, най-вероятно на Хаваите си почива добре, а нашият може би е вече някъде на морето.
Водещ: Пуснали сте го отпуск?
Калоян Лалев: Зависи за кой от двамата питате?
Водещ: Ами, питах за истинския всъщност. Но вашия Джони Деп го пуснахте ваканция, защото добре си свърши работата, предполагам.
Калоян Лалев: Да, да. Абсолютно, да. Много добре си свърши работата. Да
Водещ: Гледахте ли „Да разлаем кучетата” преди да стартирате тази кампания?
Калоян Лалев: Ами, не. По-скоро гледахме една кампания на Дейвид Роу, който направи нещо подобно, само че всички, така, в САЩ с една кампания, по повод американския президент и проникването на една група студенти в… неговия самолет. Това е по-скоро кампанията. Но идеята, която ние организирахме, това бе идея на може би един от най-интелигентните хора – Борислав Петров се казва. И цялата идея, която реализирахме, е негова.
Водещ: Хората повече ви се радват или повече ви псуват днес? Понеже от днес реално е ясно какво точно се случи през последната седмица.
Калоян Лалев: Ами, за радост, не знам…Със сигурност получаваме дето се казва, получаваме повече поздравления може би от рождения ни ден. Със сигурност има сърдити. Но това, според мен, са хора, които нямат чувство за хумор. Още не сме се чули с тях и няма никаква реакция.
Водещ: А кои са сърдитите, имате ли идея?
Калоян Лалев: Моля.
Водещ: Кои са сърдитите?
Калоян Лалев: Ами, не. Няма представа, но със сигурност има такива.
Водещ: Ами, кметът на Бургас примерно е на хубаво да ви се разсърди, защото изглеждаше странно, да кажем, в тази.
Калоян Лалев: Ами, той реално, така, ни подаде доста интересна топка.
Водещ: На него трябва да му платите хонорар, според мен.
Калоян Лалев: Mоля.
Водещ: На него трябва да му платите хонорар, защото той каза, че Джони Деп е в България. Журналистите се опираха на него.
Калоян Лалев: Да, точно така е. Със сигурност хонорар не, но поне една благодарност за това изпълнение…
Водещ: Малко е.
Калоян Лалев:
Водещ: Малко е, защото изглеждаше… Малко е, защото така леко се, коя дума да използвам, за да не кажа, че беше смешна ситуацията и той я направи такава.
Калоян Лалев: Не ви разбрах въпроса.
Водещ: Нямаше въпрос. Казвам само, че е малко това, тази благодарност.
Калоян Лалев: Не, тя е голяма. Не е малка, а напротив голяма благодарност към кмета Николов за това, че …
Водещ: Хората от хотела знаеха ли какво се случва – хотелът, в който уж беше настанен Джони Деп?
Калоян Лалев: Мисля, че до последно не. Но пък те изключително професионално си вършеха работата, за което наистина сме им благодарни. Отнесоха се с госта си… Дори да са разбрали, по никакъв начин не показаха някакво негативно отношение.
Водещ: Не ви попречиха. Хайде кажете ми сега, какво направихте, в няколко стъпки – първо направихме това, после това, после се случи това…
Калоян Лалев: Ами, със сигурност няма да ви кажа много, защото това все пак е някакво ноу-хау, което сме решили да опишем в книга, съответно да я издадем, да станем милионери и да почиваме при Джони Деп на Хаваите.
Водещ: Искате ли аз да ви кажа как си го представям и вие само да кажете близо ли е до това, което се случи или не?
Калоян Лалев: Аз единственото нещо, което мога да кажа е, че наистина верига магазини „Германос” направиха много смела стъпка…
Водещ: Е, пак го казахте.
Калоян Лалев: Въпреки че ме помолихте, няма как да се сдържа.
Водещ: Това не беше добре. Кажете сега – вие снимахте един клип, пуснахте го в ютуб, всички колеги се вързаха и вие повече нищо не сте правили.
Калоян Лалев: Не. Единственото нещо, което направихме е да вкараме едно момче, което адски много прилича на Джони Деп в фоайето на хотела.
Водещ: Някой е снимал обаче как той влиза и някой го е пуснал в интернет.
Калоян Лалев: Ами, може би е имало някаква форма на изтичане на информация.
Водещ: Колко ви струваше тази кампания?
Калоян Лалев: Като финанси ли?
Водещ: Хонорар за актьори, стаята в хотела? Или повече?
Калоян Лалев: Кампанията честно да ви кажа струва горе-долу колкото цената на един средно качествен рекламен клип по телевизията.
Водещ: Ние не знаем обаче колко струва това. Ориентирайте ни.
Калоян Лалев: Ами, със сигурност няма и да ви кажа.
Водещ: Добре. Някакви идеи за по-нататък имате ли? Вече сте известни между другото. Със сигурност има много хора, които ви се кефят ужасно много. Почти сигурна съм, че ще бъдат повече от тези, които ви се сърдят.
Калоян Лалев: Ами, за тези, които ни се кефят, бих … да изпием по едно питие за добрата рекламна кампания, която направихме. Тези хора, които ни се кефят, нека наистина да използват сайта, който рекламирахме.
Водещ: Слабостта на медиите ли използвахте в случая?
Калоян Лалев: Моля.
Водещ: Слабостта на медиите ли използвахте в случая? Някаква грешка в системата.
Калоян Лалев: Не. По-скоро може би използвахме липсата на новини. Това може би е едно от нещата това да се случи. Отидохме на петък 13-ти, нарочно на фатална дата и нещата се подредиха от само себе си.
Водещ: Преди пет или десет години обаче мислите ли, че би ви се получила една такава идея? Защото медиите доста се промениха от тогава.
Калоян Лалев: Ами, подобна идея може би горе-долу е като комета – нали, на 130 години веднъж. Така че може би това е и една провокация към колегите все пак да започнат да мислят и те креативно и да има повече такива кампании, които по някакъв начин са интересни.
Водещ: Аз бих казала, че това е предизвикателство, вие говорите за вашите колеги, аз говоря за моите, би било предизвикателство и за моите колеги. Защото всички налапахме въдицата по много смешен начин. Може би ще е хубаво и ние да си поговорим и да обсъдим как точно работим и на какъв принцип.
Калоян Лалев: Ами, аз не съм журналист. Не бих давал съвети. Но както се казва…
Водещ: Добре. Поздравления още веднъж на вас, на екипа ви и на Жоро, който изигра Джони Деп. Успешна работа.
Калоян Лалев: Благодаря. Между другото той адски много прилича на него и това, така, провокира и Борислав Петров да даде тази идея и така тази рекламна кампания.
Водещ: От там ли тръгна всичко – просто той приличаше на него и вие решихте, на Джони Деп>?
Калоян Лалев: Ами, всичко тръгна от една случайна среща с него в НБУ.
Водещ: Добре. Поздравете го още веднъж. Свърши си работата отлично, както и вие. Хубав ден.  

Leave a Reply