Продуцентът на Big Brother Family Нико Тупарев: Ние мрънкаме, че нещо е лошо и когато стане хубаво, преставаме да го гледаме

www.vsekiden.com | 2010-06-02 

Финалът на първия у нас Big Brother Family наближава. В Къщата останаха 5 семейства, които ще се борят за голямата награда. Кое от тях ще вземе парите, колата и апартамента ще разберем на 7 юни. Противно на всякаква логика обаче, рейтингът на шоуто започна да пада точно с наближаването на края му. Дали и продуцентът Нико Тупарев споделя това мнение?

Г-н Тупарев, вярно ли е, че напоследък се отчита по-нисък рейтинг на риалитито?

Да, има нещо такова, защото когато беше скандален Big Brother правеше по-добри резултати, а в момента, в който стана нравоучителен и когато има по-ценностни семейства, и няма крайни представители, нещо което иска обществото, просто хората го гледат по-малко. Но това е доста характерно за българите – ние мрънкаме за нещо, че е лошо и когато стане хубаво преставаме да го гледаме. Това е интересно за анализ, защото е черта от характера ни.

Това означава ли, че не бихте направили Big Brother Family 2?

Не, защото това зависи от семействата, които са вътре. За съжаление скандалът се котира по-добре от нормалното. Или ако трябва да обобщя да правим Брадъра с лоши семейства е по-рейтингово, отколкото с добри – тъжно, но факт. Като покажеш добри двойки зрителите казват: “Е, това пък за какво да го гледам…!?” и става параграф 22.

Каква роля изигра в този сезон Big Brother Family – Истината?

Най-добрите резултати като рейтинг са именно при тези предавания. Хората разбраха потресаващи неща едни за други, но какво от това – да не би да има разпаднали се семейства? Не. Българските семейства живеят в много лъжи един от друг, което е проблем. Никога обаче няма да седнат на масата в хола и да си признаят. А когато си принуден да ги кажеш ти имаш оправдание, нали? Предаването бе повод, за да си кажат нещата, които са премълчавали с години, затова и тук рейтингите ни бяха високи.

Но носителите на правата на риалитито – “Ендемол” били наложили глоби, заради груби нарушения в регламента.

Няма такова нещо. Те нямат отношение към съдържанието на риалитито. Отношенията с “Ендемол” са само бизнес- за тях е важно да са платени правата и с това се изчерпват нещата.

Какво стана с Масимо и Кристияна – последно видяхме, че се разделиха…

Във Варна са, но какво се случва с тях не знаем. Няма как да следим съдбите им извън шоуто. Те са герои в Big Brother докато са във формата- след това са достояние на всеки, който пожелае да ги пита каквото иска. Това е все едно да следим какво се случа с отпадналите отбори на световното по футбол – няма смисъл.

Да очакваме ли нещо скандално за финал?

Няма как – скандалните семейства излязоха. Има няколко модела на семейства и сега ще видим кой ще се наложи като фаворит. На мен лично ми е интересно дали хората ще гласуват за модел или по симпатии.

Имате ли семейство фаворит?

Гледам да нямам, за да не е субективно…. Но харесвах по ред причини Генчеви, които отпаднаха. Те дадоха една линия на откровеност във взаимоотношенията. Извадиха за себе си неща, които пък зрителите оцениха като положителни- беше ми интересно да ги наблюдавам. Но което и семейство да спечели, се надявам, да помогне на хората да осъзнаят собствения си живот и да се променят.

Оригинална публикация

Leave a Reply