Проф. Джо Голдблат: Останах приятно изненадан от пиара у вас

www.24chasa.bg | 23.04.2012

Утре вечер ще бъдат обявени и наградени най-добрите пиар кампании, създадени у нас през миналата година. Те са оценявани от 17-членно изцяло международно жури, разгледало проектите онлайн.

Конкурсът се организира за трети път от Асоциацията на българските пиар агенции (BAPRA). В него участваха 67 проекта на 20 агенции.

Представяме ви мненията на двама от членовете на журито, които са водещи пиар специалисти в света. Проф. Джо Голдблат е създател и първи президент на Международното дружество за специални събития (ISES). Джон Бъд е директор комуникации на УНИЦЕФ за Централна, Източна Европа и ОНД.

Интервютата любезно са ни предоставени от BAPRA.

- Каква е връзката между добрата идея, творчеството в една пиар кампания и ефективността ?

- Творческият подход и ефективността са еднакво важни за качествения пиар. Защото, освен да създаваш проекти, е нужно да следиш и доколко ефективни са те, колко струват и до каква аудитория стигат. Творчеството предполага новаторство и е особено полезно, когато аудиторията трябва да бъде запозната с определени послания.

- Каква е перспективата за развитие на пиар пазара в България?

- Нивото на пиар проекти у вас е много високо. Дори смятам, че може да се превърнете в една от водещите страни, що се отнася до креативност. Да бъда жури в BAPRA Bright Awards, ми даде шанс да се запозная отблизо с развитието в пиар сферата от тази част на света. Останах приятно изненадан.

- Какво е вашето определение за пиар?

- Интерес, информация и влияние да популяризираш ангажираността.

Оригинална публикация 

Leave a Reply