Програмата на bTV най-предпочетената и през април

в. Класа | 05.05.2011

 

Сериалите "Столичани в повече“, "Забраненият плод“, "Стъклен дом“, както и тв продукциите "Комиците“, "bTV Новините“, "bTV Репортерите“, "Lord of the Chefs“, "Шоуто на Слави“, "Пълна лудница“,“ Аламинут“ и филмиови заглавия излъчвани по bTV са най-гледаните ТВ програми през април, според пийпълметричните данни за аудитория All+4. Общо 39 (или почти 80%) от всички предавания в класацията ТОП 50 са от програмата на bTV.
Според зрителския интерес емисиите на bTV Новините са най-гледаните в ефира. Те заемат първите 4 места в класацията, като обедната емисия привлича с над 160 000 зрители повече от петия в класацията – централната емисия на Нова ТВ.
Сутрешният блок на bTV – Тази сутрин, който този месец се изкачва още по-нагоре в Топ 50, е най-гледан и през април, като привлича с над 6 пъти повече зрители от втория (Денят започва) и третия (Здравей, България!) по гледаемост.
Единственият кабелен канал, който влиза в топ 50 през април е bTV Action – с две срещи от УЕФА Шампионска лига. Този месец каналът увеличава дела си до 3,6% в праймтайм (19.00 – 23.00), като се нарежда на четвърто място след трите национални телевизии.
Нова ТВ попада в класацията за април със 7 програми, а БНТ1 – с 2.
През април bTV отбелязва среден дял 40,18%, Нова ТВ – 13,01% и БНТ1 – 7,05%.

Стр. 15

Оригинална публикация

Leave a Reply