Програмата Start Path на MasterCard с мисия да ангажира най-добрите стартиращи предприятия от цяла Европа

United Partners I 07.03.2016 

В момента се приемат кандидатури за Програмата Start Path Global 2016

Технологиите и данните променят начина, по който потребителите и предприятията си взаимодействат, пораждайки необходимостта от извеждане на нови идеи на пазара с по-голяма скорост. Подходящото партньорство корпорация—стартиращо предприятие дава на вторите ускорение за достигане на по-голям мащаб на иновативните им решения.

Програмата Start Path Global 2016 на MasterCard е създадена с тази цел и обяви покана за представяне на кандидатури по целия свят. От 2014 г. насам, Start Path е предоставила разнообразна оперативна подкрепа, менторство и инвестиции за разработване на следващото поколение търговски решения на повече от 60 стартиращи предприятия.

Вече и българските стартъпи също имат възможност да се включат в програмата

Старт Path пожъна успех в Европа и засилва търсенето си тук, като продължава да напомня за иновативния потенциал на региона. В Европа, програмата в момента работи в тясно сътрудничество с новостартиращи предприятия, включително Rainbird, dopay, Invoice Sharing и Universal Basket.

Един от участниците в Start Path 2015 – Rainbird, използва своята технология за изкуствен интелект (AI), за разработване на инструмент за MasterCard – съветник за продажбите. Софтуерът на Rainbird ще улови знанията и опита в текущата функция на продажбите и ще го кодира в софтуер, който да се самообучава с времето и от опита, за да внесе ефективност в работата на екипа по продажбите за Великобритания, който работи с банки, за предоставяне на схеми за лоялност и други бонуси към карти.

Със седалище в Норич, Rainbird беше избрана да бъде част от последния Световен клас – ноември 2015 от програмата Start Path на MasterCard. От 2014 г. насам, Start Path е работила с повече от 60 стартиращи предприятия и им е помогнала да се разраснат, като им е предоставяла финансиране и възможности за бизнес. С участието си в Start Path Global, Rainbird получи нова бизнес възможност в рамките на функцията по продажбите на MasterCard, както и достъп до търговските й партньори и адаптирано менторство от множество експерти на MasterCard.

„Стартиращите предприятия активно експериментират с нови решения, насочени към променянето на статуквото в широк спектър от отрасли, включително финансови услуги, търговия на дребно и здравеопазване“, каза Стефан Вайпър, Ръководител на глобалната програма Start Path на MasterCard. „Можем да осигурим критична подкрепа чрез оперативен опит и достъп до постоянен поток от клиенти, канали и партньори. Само за две години Start Path Global натрупа стабилна история в това да помага на стартиращи предприятия да трансформират иновациите в устойчиви бизнес предложения.“

Rainbird е само един пример за това как Start Path си партнира със стартиращите предприятия, за разработване и тестване на следващото поколение технологични решения. Start Path помага на няколко други стартиращи предприятия от този клас за проучване на нови пазари и стопански дейности.

Екипът на Start Path също току-що започна работа с dopay, стартиращо предприятие, с централа в Обединеното кралство, което дава възможност на работодателите да плащат по електронен път заплатите на служителите, които нямат банкови сметки; Universal Basket, също със седалище в Обединеното кралство, е универсална кошница за пазаруване, която позволява на потребителите да купуват продукти от няколко търговци на дребно, но да плащат само на една виртуална каса; Invoice Sharing, базирана в Холандия, е безплатна платформа за разпространение на електронни фактури. Като част от програмата, dopay, Universal Basket и Invoice Sharing получават достъп до глобалната мрежа от експерти на MasterCard, връзки с търговските партньори на MasterCard, както и възможността да се интегрират с продукти и инструменти на MasterCard.

Всяко тримесечие в програмата Start Path на MasterCard се набира нов клас стартиращи предприятия, които да преминат през шестмесечната виртуална програма. В момента по програмата се приемат кандидатури за следващия клас. Срокът за подаване на документите е до 21.03.2016 г.

Как да кандидатствате за Start Path Global

1. Подайте кандидатурата си на www.f6s.com/mastercardstartpathglobal2016 до 17 ч. гринуичко време, понеделник, 21 март 2016 г.
2. Ще получите потвърждение, че сте кандидатствали, по имейл от екипа на Start Path.
o Някои компании ще получат обаждане от екипа на Start Path за по-нататъшно обсъждане на кандидатурата.
3. Екипът на Start Path ще покани 20 фирми на Конкурс в Торонто на 11 и 12 май 2016 г.
o Конкурсът е възможност не само да се явите на подбора за програмата, но също така и да се срещнете с партньорите на програмата от големите марки.
4. Осем фирми ще получат предложение да се включат в програмата.
5. Програмата ще започне със седмица на „потапяне“ през юни 2016 г. (мястото предстои да бъде уточнено)

За информиране на заинтересованите групи за процеса на кандидатстване ще бъдат проведени две информационни срещи:
• сряда, 16 март, 9 ч сутринта гринуичко време
• сряда, 16 март, 17 ч гринуичко време

=край=
За MasterCard Start Path
MasterCard Start Path е глобална инициатива за подкрепа на иновативни стартиращи компании в начален етап на развитие, които разработват следващото поколение търговски решения. Start Path е лансирана в края на 2013 г. с цел да се съдейства на стартъпи чрез партньорства да разширят бизнеса си по-бързо, отколкото биха могли сами. Стартиращите компании могат да се възползват от знанията на експертите от глобална мрежа на MasterCard, да имат достъп до клиенти и партньори на MasterCard, както и от възможността да въвеждат иновации в топ MasterCard решения. За повече информация посетете www.startpath.com или следвайте MasterCard Start Path в Twitter @MAStartPath.

Leave a Reply