Променена е процедурата по регистрация на леки и лекотоварни автомобили с рекламна графика

Следвайки Европейските практики, МВР въвежда нормативни промени в полза на бизнеса.

Рекламната графика върху превозни средства е един от най-евтините, лесно достъпни и ефикасни начини за достигане до голяма аудитория. За малкия и среден бизнес използването на такъв вид собствен рекламоносител определено е възможност, създаваща конкурентно предимство.

Поради тежката и неясна регистрационна процедура за автомобили с рекламни графики много фирми бяха лимитирани в използването на тази атрактивна медия.

Считано от първи януари тази година, Пътна Полиция въведе промени в Наредба I-45/2000 г., касаещи процедурата по регистрация на МПС, и по-точно на автомобили с рекламни надписи, табели и емблеми.

До този момент поставянето на рекламна графика върху леки и лекотоварни автомобили се отразяваше в регистрационната им документация. Процедурата изискваше ред документи, включително снимки, одобрения и регистрации на търговските марки от Патентното Ведомство. При поставяне на графики върху вече регистриран автомобил беше необходима смяна на регистрационния му талон.

С въведените изменения в наредбата отпадна изискването да се отразява в регистрационния талон наличието на табели и емблеми. Така, гореописаната сложна процедура е съкратена до минимум като единствено не се допускат за регистрация или биват спирани от движение автомобили с графики, чието съдържание е в противоречие със съществуващите нормативни актове. Има се впредвид цензура валидна за всички останали медии, случаи, когато съдържанието на графиките може да се тълкува, като обидно, порнографско или с елементи на етническа, сексуална или друг вид дискриминация.

С влезлите в сила промени на Наредба I-45/2000 г., за да брандирате фирмените си автомобили не е необходимо да се минава през тежки административни процедури касаещи промяна в регистрационната им документация. Това безспорно ще спести време и средства, както на бизнеса, така и на служителите на Пътна Полиция. Нововъведението е изцяло в съответствие с Европейските практики и може да бъде единствено от полза на обществото.

По информация на БИЛБОРД АД

Допълнителна информация: http://press.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=300407&df=45&dflid=3&GDirId=25ac30434c5e8934d84abc53e54a17d7

Leave a Reply