Протест – Малко Търново – път

Гергана ДИМИТРОВА I 3.09.2010

Уважаеми жители на община Малко Търново,

ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ „ПЪТ ЗА МАЛКО ТЪРНОВО” ВИ ПРИЗОВАВА да се включите активно в мирния протест на 03.09.2010г. против спирането на ремонта на пътя Бургас – Маринка – Звездец – Малко Търново – Границата с Р Турция. Нека всички заедно ,независимо от политическата си принадлежност и партийни пристрастия, да изразим непоколебимо и твърдо гражданската си позиция за спешна и незабавна намеса на държавата за обезопасяване на проблемните участъци от пътя преди зимата и продължаване на ремонта !
Много години сме лъгани и нищо не е направено! Ремонта започна в края на пролетта и след два месеца бе спрян. В началото на месец август инициирахме подписка за неговото продължаване с надеждата гласът ни да бъде чут. Прекрасно е, че миналата седмица управляващите лица направиха символична „Първа копка” на пътя в местността „Пода” край град Бургас и заявиха, че са намерени парите за критичните участъци, давайки обещания, че ремонтът ще продължи. Гръмнаха шампанското и си заминаха.
Те заминаха, но разбития път остана отново. Останахме и ние, невярващи на празните им обещания и готови да защитаваме правата си! Странджанци открай време сме горди хора с независим дух, отговорни пред дома си, към общината и държавата. Нека на 03.09.2010г. да покажем, че все още носим в сърцата си борбен дух и сме готови да отстояваме правата си. Казаха ни, че вместо да протестираме, по-добре било да вземем лопатите. Приемайки предизвикателството, нека по този повод да направим и ние символична първа копка на пътя край Малко Търново, та дано с общи усилия пътят да бъде довършен и като се срещнем по средата, да се прегърнем, че заедно сме успели!
Място на събирането : 17.00 – 18.00 часа на площад „Преображение”.
От 18.00-18.30 часа – предвижване от площад „Преображение” по улица „България” към местността „Край града” до указателната табела „Край на Малко Търново” и изхода за Бургас.
Мирния протест ще започне в 18.30 часа в местността „Край града” до указателната табела „Край на Малко Търново” и изхода за Бургас.
Призоваваме всички, които поне веднъж са пътували по този участък, да покажат съпричастността си към справедливото ни искане и ни подкрепят като се включат в протеста на 03.09.2010 г.

Leave a Reply