Publicis MARC е новата криейтив агенция на “Загорка”

www.capital.bg I Зорница СТОИЛОВА I2009-12-21

Тя ще се заеме със създаването на нова рекламна концепция за марката.

БираОт януари 2010 г. криейтив обслужването на "Загорка" (част от Heineken) се поема от рекламна агенция Publicis MARC. Агенцията е спечелила конкурс за създаване на нова комуникационна стратегия на марката, който започна още през есента на 2009 г. По непотвърдена информация сред другите участващи са били още Leo Burnett, Oglivy Sofia и Brigada BBM.

Publicis MARC ще реализира всички медийни активности на "Загорка" в дългосрочен план. Изпълнителният директор на рекламния холдинг Николай Неделчев коментира, че са предложили няколко различни творчески платформи, като спечелилата идея била избрана след тест върху потребители. "Изключително сме щастливи от възможността да работим на стратегическо ниво за "Загорка" през следващите години", каза още той.

Маркетинг мениджърът на "Загорка" Дончо Хаджиев също потвърди, че последната дума за избор на криейтив агенция са имали консуматорите, които са харесали най-много идеята на Publicis. Хаджиев добави, че можем да очакваме новата реклама на "Загорка" в началото на следващия бирен сезон.

Снимка: Велко Ангелов, вестник "Капитал"

Оригинална публикация

 

Leave a Reply