Publicis MARC e PR агенция на годината

Dnevnik.bg I Зорница СТОИЛОВА I 2010-04-27

PR агенция Publicis MARC спечели приза "Агенция на годината" на първия конкурс за постижения в областта, организиран от Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА). "Най-после някой да оцени моята височина по достойнство", пошегува се двуметровият изпълнителен директор на холдинга от агенции Publicis MARC Николай Неделчев на официалната церемония късно в понеделник.

За отличието "Агенция на годината" се състезаваха общо 9 PR агенции, като сред номинираните попаднаха само 5 – Publicis MARC, All Channels Communication, United Partners, M3 Communications и APRA Porter Novelli. За да бъде сред финалистите, всяка PR компания трябваше да демонстрира не само богато портфолио от клиенти и услуги, но и финансови данни, бизнес стратегията си за развитие и успешни свои практики.

Конкурсът на BAPRA разчиташе изцяло на международно жури да оценява участващите кампании, оглавявано от легендарния анализатор на пазара и създател на The Holmes Report Пол Холмс. Чуждите експерти разглеждаха проектите в шестте категории дистанционно, като на церемонията присъстваше единствено председателят на румънската асоциация на PR агенциите Теодор Фролю.

За най-добра "Кампания за устойчиво развитие" те определиха проекта на Publicis MARC "Чиста храна, честен поминък" за равностойно присъствие на малките фермери на пазара. В категорията "Специално събитие" голямата награда спечели агенция InterImage за кампанията си за алкохолната марка Beefeater "Лондон DressCode".

Най-иновативната кампания според международното жури беше "За теб и за тези, които обичаш", която PR агенция All Channels реализира за своя клиент Glaxo. "В кризата е опасно, но и задължително да се използват иновативни техники", каза изпълнителният директор Александър Дурчев при получаването на наградата. All Channels спечелиха награда и за комуникационна кампания на годината за козметичната компания AVON със съвместния им дългосрочния проект "AVON срещу рака на гърдата", който през годините им донесе не една награда от други конкурси.

Зелената инициатива на телекомуникационния оператор Globul "Go Green" спечели отличие в категорията "Кампания, реализирана от вътрешен PR отдел". В конкурса се състезаваха общо 22 агенции с 59 проекта.

Оригинална публикация

Leave a Reply