Пълна промяна за TV7

сп. Тема | Светослав ИВАНОВ | 2009-10-31 | 00:01:01

Бившият шеф на bTV и FOX Channels Светлана Василева пое петата национална телевизия

tv7Пълен pecmapm ще претърпят 6 началото на 2010 година програмата и новините на TV7, съобщи новият й управляващ директор Светлана Василева. Бившата шефка на bTV и на FOX Channels в България от дни работи в петата българска национална ефирна телевизия. ,Досега TV7 се е развивала по модела на БНТ, а оттук нататък ще се развива по американски модел, по който върви и bTV – поясни Василева. – Скоро от старата TV7 ще остане единствено името. Цялата визия и „опаковка" на програмата ще бъдат сменени. Едно от първите неща, които новият мениджърски екип ще направи, са промени в новините. Досега те не са имали „свои" оператори, които да снимат само за тях. В близко бъдеще ще назначим нови хора. Така напълно ще разделим новинарите от хората, които са заети с останалите предавания. Всички те ще минат курсове при американски лектори, които ще им разкажат повече за съвременната телевизия".

В близко бъдеще в TV7 ще се появи и длъжността на продуиента, каквато също има 6 bTV, съобщи Василева. За целта тя вече е привлякла ексизпълнителния продуцент на програмата на първата национална частна телевизия Татяна Решетарова. Решетарова е работила и в „Шоуто на Слави". В TV7 вече е и Аглая Коцева, един от първите отговорни редактори 6 „bTV Новините". На новото работно място тя ще бъде на същата позиция. В телевизията работи и ексшефът на рекламата на „Нова" Том Корено, който оглавява отдел „Продажби". „Това са хора, които познават отлично телевизионния пазар у нас и които ще ми помогнат много да постигнем целите, които сме си поставили – смята Василева. – Те са да накараме телевизията да заработи наистина като национална. Сега в нея малко липсва агресията, стръвта. Нямам намерение да се отказвам от интелектуалната аудитория, но смятам да прибавя и леко по-комерсиален привкус. Мисля, че TV7 не трябва да залита в нито една крайност – нито да е прекалено повърхностна, нито -прекалено претенциозна. Нашият таргет, също като на останалите ефирни телевизии, ще е аудиторията между 18 и 49 години. Но ще се стремим да обръщаме повече внимание на хората от градовете."

Както „ТЕМА" вече писа, през май TV7 бе купена от регистриран в Австрия инвестиционен фонд. През юни Комисията за регулиране на съобщенията пък разреши на телевизията да получи ефирни честоти 8 58 града на страната, сред които София и Пловдив, финансов консултант на фонда е председателят на надзорния съвет на Корпоративна търговска банка. Структурата е създадена изключително за инвестиции в медии. В момента освен TV7 фондът притежава и кабелния канал.

стр. 51

 

Leave a Reply