Първа инвестиционна банка отрече твърденията за натиск върху Нова ТВ

www.dnevnik.bg | 18.07.2011

Първа инвестиционна банка (ПИБ) заяви официално, че не е упражнявала натиск върху Нова телевизия и няма сключен договор за реклама с медията. Повод за съобщението са "зачестили спекулации за т.нар. свалено предаване в ефира на Нова телевизия под натиск от страна на ПИБ".
В края на миналата седмица Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" в декларация протестира "срещу свалянето на предаването "На инат" с Марк О’Селски от ефира на телевизията под натиск на един от основните акционери на банката". Асоциацията обвърза спирането на предаването с комичен скеч по темата за установените от правителството нарушения на концесионния договор за ски-зоната Банско в Национален парк "Пирин".
От Нова телевизия обясниха в петък, че предаването не е свалено, а е във ваканция.
От ПИБ уточняват, че всяка отделна рекламна кампания на банката се планира предварително за съответната целевата аудитория, а последното излъчване на неин рекламен клип в телевизионен ефир е било на 31 май. След тази дата ПИБ не е излъчвала рекламни клипове в телевизионен ефир, освен спонсорски заставки на предаването "Надиграй ме" в "БНТ Свят", уточняват от институцията.
Освен тях оттогава банката не е имала заявени излъчвания на реклами в нито една телевизия.
От банката отбелязват, че не са били потърсени за коментар, а така "се разпространява непотвърдена информация, урноваща престижа и доброто име на ПИБ и Нова телевизия".

Оригинална публикация

Leave a Reply