Пътят към висшето общество в новия брой на списание AMICA

QM Media I 22.11.2011

От къде минава пътят към висшето общество – през „Оборище”, Кеймбридж или масата на Борислав Дионисиев? Защо аристократите изпитват неутолима жажда да се смесят с бохемите и как звездите ги заразяват със своя начин на живот? Какво е социалното призвание на Николета Лозанова и от какво живее Коко Динев? Това са част от въпросите, на които отговаря новият брой на списание AMICA, озаглавен „Пътят към висшето общество".

„Този път прилича на разходка по тънък лед. Ако не знаеш как да стъпваш, рано или късно се пребиваш,“ констатира в новия си брой AMICA. Списанието проследява светската хроника на модерния живот през XX век. Коя е първата футболна съпруга? Откога скандалът и славата вървят ръка за ръка? И кои от неустоимите съблазни на свободата дължим на Ивана Тръмп и Парис Хилтън?

Какви са особеностите на градския елит и защо моделите са кръстоносците на 20 век – разговор с Георги Лозанов. Какъв е речникът на социалния живот и кои са „антиките“, „космонавтите“, „айсмейкърите“ и „пачитас“? Езда, сватба с олигарх или борба в защита на климата – кои са кривите пътеки, по които можете да минете. „Освен частния клуб, за който мнозина ви завиждат, качите ли стъпалата на социалната стълбица, сте длъжни да посещавате и клуб, където „кракът ми никога повече няма да стъпи”, пише AMICA.

И още в броя: За Труман Капоти и партито на века. „Животът е средно добра пиеса със слабо написано трето действие”, казва скандалният писател, докато редактира сценария на своя „Бал в черно и бяло”. Валери Найденов за дълбокия смисъл на плитките разговори и защо small talking e лесно изкуство, особено в компанията на small thinking.

 

 

Leave a Reply