Ясен Дараков наш журналист до Анджелина Джоли и Джордж Клуни

сп. LOVE style | 07.03.2012

Той е на 30 години, а от 10 живее в Америка. неговото име е Ясен Дараков и зрителите на btv го познават добре, защото репортажите му са запомнящи се. тези дни той предизвика истински фурор, след като предаваше директно от червения килим по време на церемонията за раздаване на наградите "Оскар". не му отказаха интервюта дори такива големи звезди като Анджелина Джоли и Джордж Клуни. "да отразяваш това събитие, е привилегия" – каза ясен Дараков за lovestyle. – хората вероятно не знаят, но академията кани само 1/3 от всички журналисти, които са пожелали да се акредитират. преди самия ден усещането е като за всяко друго събитие – планираш, репетираш, отработваш детайли. в деня на оскарите обаче те обзема тотална емоция. светят стотици прожектори, всички са облечени по дрес-код, дори техническият персонал… а като се появят големите звезди, изживяването е неповторимо. тази година имах възможност да интервюирам Анджелина Джоли и Джордж Клуни. и двамата са страшно готини. държат се изключително земно. Анджелина е уникална! харизма като нейната няма никоя друга актриса! Джордж Клуни пък беше в добро настроение. личеше си, че идва на церемонията да се забавлява, независимо дали ще спечели или не. това. което никога няма да забравя обаче, е разговорът ми със Саймън Кауел от Америкън Айдъл. той не даде нито едно интервю на червения килим, ала се спря при мен, за да каже, че най-големите таланти са от Мюзик Айдъл – България беше супер неочаквано, но много точно и на място!".
Ясен бе на червения килим като "двоен агент" – хем като кореспондент на btv, хем като собственик на вестника на българите в САЩ и Канада – "bg voice". той без проблем успя да съчетае и двата си ангажимента.
Журналистическата кариера на днешния американски кореспондент започва в родния му град Бургас, когато е само на 13 години. тогава прави първото си интервю. а знаете ли с кого? с Къци Вапцаров – по онова време водещ на супершоу "невада". и до днес ясен пази приятелски чувства към него.
"Той направи много за мен – разкрива Дараков. – преди години снимах една игра в кабелна телевизия в Бургас и
Къци Вапцаров ми подари първата си кръстословица, аз я преправих и тя стана съвсем нов състезателен уред. винаги ще съм му благодарен за този жест." преди десет години пътищата отвеждат ясен зад океана. заминава, за да специализира в телевизионните гиганти cbs u abc news. после му предлагат да стане продуцент в малко градче, а след това идва и покана от канала fox. благодарение на работата си среща почти всички големи журналисти на Америка. една от незабравимите му е тази с Лари Кинг.
"отразявах петата годишнина от 11 септември – спомня си ясен. – това беше първото ми голямо събитие, което трябваше да предавам на живо за btv. бях млад, зелен и самичък. качих се на покрива на един небостъргач, а там – всички големи имена на тв бизнеса. леко се притесних. питах се дали там ми е мястото, дали съм достатъчно добър…
За съжаление, лудницата беше голяма и нямахме много Време за разговор, но се съгласи да се снимаме заедно." А дали Ясен има някакъв екшън по време на снимки? Оказа се, че в Америка – не, но в България такъв не му липсва. Правил разследване в Бургас за общински магазини, дадени под наем на символични цени. Тогава дори го заплашили, че ще "изяде дървото". Водили го по прокуратури, искали да го смачкат, ала Дараков не се огънал. Днес 30-годишният ерген живее в Атланта. Всяко лято си идва в България, но не прави планове да остава тук за постоянно. Не мисли да променя и работата си, защото тя му е сбъдната мечта. Няма никакво намерение да става водещ просто защото репортерстването му е в кръвта. Естествено, попитахме дали не смята да се жени скоро. "Смятам, но не ми остана време да питам Анджелина Джоли дали иска – в типично своя стил и с усмивка отговаря Ясен. – Догодина, обещавам, ще се пробвам!"

Стр. 28,29 

Leave a Reply